Претрага
Претрага
Close this search box.

EKSKLUZIVNO! POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI HAJAT NAKON IZGRADNJE Radovi kreću KRAJEM GODINE- Imaće besplatan parking za trudnice, a Novosađanima će biti otvoren sadržaj hotela od spa centra do restorana (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Kultni novosadski hotel “Park” postaje deo porodice kompanije Hajat. Za investitora izabrana je Inobačka, a kako je naglašeno u martu prošle godine ovo će biti dinamičan i moderan hotel. Šta se to promenilo u planovima za izgradnju, kada kreću radovi, ali i detalje samog hotela, za naš portal govorili su iz novosadske kompanije. 

Foto: Ustupljena fotografija

Kako ističu, radovi bi trebalo da krenu krajem godine.

-Poslovni objekti prostiraće se na 12.000 kvadrata. Imaće uređeno, zajedničko dvorište, sa pešačkim stazicama koje će biti integrisane sa parkom, a u poslovne objekte je plan da se dovedu poznati brendovi. Hotel je otvoren za građane te će moći da koriste sve sadržaje- restorane, spa centar. Novosađani imaju posebnu emociju prema hotelu “Park” i bila je ideja ostane mesto na koje opet mogu da dolaze- istakli su iz Inobačke za naš portal.

Američki partneri su od početka bili oduševljeni lokacijom, što potvrđuje činjenica da će ovo biti jedini Hyatt regency u gradu koji nema aerodrom, reči su naših sagovornika.

Foto: Ustupljena fotografija

-Sarađujemo sa njihovim projektantima, povodom određenih standarda u opremanju. Imaju standarde soba, kreveta, osvetljenja, escajga. Za Inobačku veoma znači ova saradnja, pre svega iskustveno. Koliko je Hajat značajan za Inobačku, toliko je značajan i za Novi Sad. To će postati centar dešavanja mnogih stvari u gradu. Istovremeno se radi i rekonstrukcija Futoškog parka, a u sklopu Hajata biće takođe lep park između objekata.

U Gradu Novom Sadu radi se na razvoju MICE turizma (majs turizam), odnosno korporativnog turizma, koji se odnosi na pojedince ili grupe ljudi koji putuju na određene destinacije u poslovne svrhe. Ovoj grani turizma doprineće i konferencijski blok u novom hotelu, sa tri sale, koji će moći da primi 1.000 ljudi.

Spa centar, koji će biti na prvom spratu, biće otvoren za građanstvo i imaće sve na jednom mestu- teretanu, otvoren i zatvoren bazen, masažni centar, kozmetički salon, čuvaonicu za decu, teretanu na otvorenom, kao i event terasu. Ceo koncept je zamišljen da se u tom dvorištu stvori prostor za kulturna dešavanja u gradu. Ceo objekat je planiran kao objekat samoodrživih izvora. Planirana je LEED sertifikacija, što znači da će doći do uštede svake vrste energije. Vodi se računa o detaljima. Kao ekološki osvešćena i društveno odgovorna kompanija, “Inobačka” će tokom izgradnje, kao prioritet, voditi računa o reciklaži i kretanju otpada. Tokom izgradnje dva poslovna objekta poštovaće se svi standardi LEED sertifikacije. To je lep i pozitivan trend u svetu koji polako stiže u Srbiju- rekli su iz “Inobačke” i dodali da će hotel imati 245 soba.

Foto: Ustupljena fotografija

Gosti hotela, ali i zaposleni, neće ostati bez parkinga. Hotel će imati podzemnu garažu sa određenim brojem parking mesta za invalide, kao i za električno punjenje automobila, dok je Grad Novi Sad podneo inicijativu da trudnice imaju besplatan parking, što je kompanija “Inobačka” sa oduševljenjem prihvatila.

-Hotel će imati suživot sa parkom. On je naš polu-brend- rekao je Vukajlo Babić, direktor kompanije “Inobačka”, na predstavljanju projekta u martu 2023. godine i dodao da ova investicija ne bi bila moguća da u Srbiji ne postoji stabilan privredni i ekonomski ambijent.

Ivona Karan

 

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
17.06.2024 00:50

Sve su prodali pa nek ode i hotel park…što ste parkirali tamo besplatno parkirali ste…e nema više rekao vučko,sad i tu da vam uzmemo pare A što se tiče sadržaja hotela,pa ako niste znali to sve je imao i do sad

Gost
Dejan
17.06.2024 07:04

Vjerovatno je Inobačka izvođač,a ne investitor.

Gost
Petar
24.06.2024 07:12
Odgovori  Dejan

Inobačka je kupila hotel Park od udovice i sinova Ratka Buturovića . Oni su investitori!

Povezane vesti

Претрага