Претрага
Претрага
Close this search box.

Epilog nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Direktor doneo odluku – đaci izbačeni iz škole

FOTO: Printscreen

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra, saznaju “Novosti”.

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

– Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko,psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mera isključena iz pkole – navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici,kada joj je prvo N.Ž,izmakao stolicu,dok su M.M. i I.K, mobilnim telefonima snimali, a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

– Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta – svedoči za “Novosti” profesorka.- Svi su se tu profesionalno poneli.

Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučerašnjeg dana.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona đrtva fizičkog,psihičkog i digitalnog nasilja.Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohaša 635 učenika.Najoštrije su osudili napad na profesorku i an sednic parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9. novembra.

– Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole.- Mi smo sv uz profesorku.

Novosti/Alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti