Претрага
Претрага
Close this search box.

Epl predstavio novi Ajfon, u pretprodaji sredinom marta a evo koja mu je cena

Foto: IGN Africa

Ajfon SE je jedan od najpopularnijih modela kompanije Epl. Sa prva dva modela Ajfon SE, predstavljena 2016. i 2020. godine, Epl je uzeo donekle staro kućište Ajfona i jednostavno je zamenio unutrašnje komponente za svoj najnoviji i najbolji sistem na čipu. 

Stoga nije iznenađenje da Ajfon SE treće generacije prati isti obrazac. Epl još uvek nije ažurirao dizajn, držeći se istih velikih okvira, dugmeta za početnu stranicu i Touch ID-a iPhone 8.

Treća generacija Ajfona SE deli isti dizajn kao i model druge generacije, što znači da je isto telo kao Ajfon 8. Ima iste zaobljene ivice, velike okvire iznad i ispod ekrana, dugme Home sa Touch ID-om i jednu kameru na zadnjoj strani zajedno sa jednom FaceTime kamerom napred. Ne postoji ultraširoka ili telefoto kamera, kao ni Face ID.

Za neke je povratak dugmeta za početnu stranicu i Touch ID-a neosporna pobeda. Postoje oni koji se nikada nisu navikli da koriste Face ID i prevlače nagore od dna ekrana da bi se vratili na početni ekran, ili koji ne bi bili voljni da izvrše tu promenu sa svog postojećeg (sada već starog) Ajfona. Međutim, to ima svoju cenu: ekran je nužno mnogo manji u odnosu na veličinu telefona. I dalje je samo 4,7 inča, dok iPhone 12 mini uspeva da uklopi ekran od 5,4 inča u manje telo upravo zato što se ekran može rastegnuti do ivica uređaja.

Novi Ajfon SE čak dolazi u istim bojama kao i model koji zamenjuje: crna („Ponoć“), bela („Starlight“) i ProductRED.

Najnoviji Ajfon SE treće generacije će se u pretprodaji naći od 11. marta, dok isporuka kreće od 18. marta u prvih 30 zemalja. Cena za osnovni model, sa 64GB skladišnog prostora, iznosi 429 dolara.
nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nikola
09.03.2022 11:21

Baterija svakog SE modela je jako losa. Ne preporucujem nikom da ga kupi. Ja sam imao oba modela i nisam uopste zadovoljan.

Povezane vesti