Претрага
Претрага
Close this search box.

Ethiopian Airlines želi da proširi letove na region – Air Serbia otvorena za saradnju i povezivanje s Afrikom

Foto: Air Serbia, Instagram/screenshot

Ethiopian Airlines planira da proširi svoje operacije u jugoistočnoj Europi s balkanskim tržištima na svom radaru.

Govoreći na nedavnoj konferenciji New Air Gateway u Ljubljani, Saba Kassaye, regionalni menadžer Ethiopian Airlinesa za Austriju i istočnu Evropu, koji pokriva Mađarsku, Češku, Poljsku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, Crnu Goru i Ukrajinu, rekla je:
– Trenutno koristimo Beč, Atinu, Istanbul i Cirih za pokrivanje ovih tržišta. Imamo veliku viziju, posebno za naše širenje u Evropi i jugoistočnoj Evropi. Što se tiče destinacije, moraćemo da vidimo, ali imamo popis zemalja koje planiramo da proučimo i otvorimo u regiji.
Kako je dodala, žele da povežu Afriku sa svetom i prošire se izvan Afrike.
– Trenutno je naše širenje usmereno na Evropu i Ameriku, kao i unutar Afrike, posebno u većim zemljama. Naša strategija je širenje širom sveta – kazala je.
U svom planu Vision 2035, Ethiopian Airlines ima za cilj da gotovo udvostruči broj odredišta na 207 i udvostruči svoju flotu na 271.
Foto: GettyImages/Conde Nast Travel
Članica Star Alliancea ne posluje na tržištima bivše Jugoslavije, ali ima generalnog prodajnog agenta za regiju. TAL Aviation pokriva Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Srbiju i Sloveniju za Ethiopian Airlines, sa svojom regionalnom kancelarijom u Beogradu.
– Ethiopian Airlines je dobro poznat da koristi neke evropske gradove kao usputne stanice za prava pete slobode prema SAD-u zbog udaljenosti. Dakle, ako bi oni uzeli u obzir Beograd, mi bismo bili vrlo otvoreni za saradnju – rekao je izvršni direktor Air Serbia Jiri Marek.
Potražnja s tržišta bivše Jugoslavije prema Africi uglavnom je ograničena na regiju Magreba i Egipat, izveštava Ex-Yu Aviation.
ekapija/Ex-Yu Aviation News

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti