Претрага
Close this search box.

EVO GDE PRAVITE GREŠKU U PRIPREMI PILAVA: Pravilno odaberite meso

Foto: elements.envato.com

Pilav je jelo koje možete naći u mnogim kuhinjama, a osnovni sastojak je pirinač, a pored njega tu su i meso, povrće ili riba… sve zavisi od zemlje u kojoj ga jedete. Kod nas se tradicionalno pilav sprema sa piletinom, a ako želite da bude savršeno ukusan najbolje je da ga napravite sa celim piletom

Sastojci: 

  • 1 pile
  • 350 g pirinča
  • 1 crni luk
  • suvi začin, slatka crvena paprika, kurkuma

Priprema:

Pile očistite i isecite, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Pospite suvim začinom i biberom, pa kuvajte dok meso ne omekša. Zatim iz šerpe izvadite meso, pa procedite supu. Po dnu velike vatrostalne posude pospite seckani crni luk koji ste prethodno ispržili, pa stavite pirinač, posolite, pobiberite i pospite kurkumom i crvenom paprikom. Promešajte i poređajte meso preko pirinča. Sipajte 2-3 kutlače supe da se pirinač lepo natopi, a onda stavite u rernu i pecite na 200°C oko 30-45 minuta.

Povremeno dolivajte supu, a meso na pola pečenja okrenite da dobije boju sa obe strane.

stvarukusa.mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti