Претрага
Претрага
Close this search box.

EVROVIZIJA NEĆE BITI ODRŽANA U UKRAJINI: Doneta konačna odluka! Evo koja zemlja će biti domaćin sledeće godine!

Foto: Getty Images

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizuje Pesmu Evrovizije, saopštila je da je bila u razgovorima sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC o tome kako će održati događaj nakon što je Kaluš orkestar pobedio na ovogodišnjem izdanju.

Međutim, navodi se da nakon razmatranja pitanja bezbednosti u zemlji, koja je trenutno u ratu sa Rusijom nakon invazije Vladimira Putina u februaru, ne postoji mogućnost da se ona tamo održi.

Umesto toga, EBU je rekao da će razgovarati sa Bi-Bi-Si-jem da li će biti domaćin događaja u Britaniji, nakon što je Britanac Sem Rajder završio kao drugoplasirani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAM RYDER (@samhairwolfryder)

„Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za domaćinstvo takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost.

Foto: Printscreen

S obzirom na to da rat koji je u toku od ruske invazije na ovogodišnju pobedničku zemlju, EBU je odvojio vreme da sprovede potpunu procenu i studiju izvodljivosti sa UA:PBC i stručnjacima trećih strana, uključujući pitanja bezbednosti i bezbednosti.

Pesma Evrovizije je jedna od najkompleksnijih TV produkcija na svetu sa hiljadama koji rade na događaju i prisustvuju događaju i potrebno je 12 meseci za pripremu.

IZVOR: PROFIMEDIA

Nakon objektivne analize, Referentna grupa, upravni odbor ESC-a, je sa dubokim žaljenjem zaključila da, s obzirom na trenutne okolnosti, bezbednosne i operativne garancije potrebne emiteru da bude domaćin, organizuje i producira takmičenje za Pesmu Evrovizije prema pravilima ESC-a ne može ispuniti UA:PBC.

EBU želi da se zahvali UA:PBC na njihovoj svesrdnoj saradnji i posvećenosti u istraživanju svih scenarija u nedeljama od pobede Kaluškog orkestra 14. maja u Torinu i deli njihovu tugu i razočarenje što takmičenje sledeće godine neće biti održano u Ukrajini.

Foto: Printscreen

EBU podržava UA:PBC u čitavom nizu oblasti od invazije. Osiguraćemo da se ova podrška nastavi kako bi UA:PBC mogao da održi nezamenljivu uslugu koju pružaju Ukrajincima. Kao rezultat ove odluke, u skladu sa pravilima i kako bi se obezbedio kontinuitet događaja, EBU će sada započeti razgovore sa Bi-Bi-Sijem, kao ovogodišnjim drugoplasiranim, o potencijalnom domaćinu Pesme Evrovizije 2023. u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Naša je puna namera da se pobeda Ukrajine odrazi u emisijama sledeće godine. Ovo će nam biti prioritet u našim razgovorima sa eventualnim domaćinima”, zaključuju iz EBU-a, a prenosi “Daly Mail”.

Kurir.rs/ Blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага