Foto: Privatna arhiva/Printscreen

Opozicioni portal bezočno plasirao izmišljotine o obrazovanju ministra odbrane iako su svi podaci lako proverljivi i javno dostupni.

Fabrika laži radi punom parom! Opozicioni portal Direktno objavio je tekst u kom se bavi obrazovanjem ministra odbrane Miloša Vučevića, a u kom su uspeli da slažu ama baš sve, bukvalno od prvog do poslednjeg slova. Sve to, mada su imali na izvol’te lako proverljive i javno dostupne istinite podatke.

Da su makar nešto proverili, videli bi da ništa od navedenog što tvrde u tekstu nije tačno. Za početak, plasirali su informaciju da Vučević nije završio gimnaziju u Novom Sadu, odakle je rodom, već u Bačkom Petrovcu, u kojoj se nastava realizuje na slovačkom jeziku. Time kod čitalaca, valjda, žele da izazovu sumnju da je Vučević nešto muljao prilikom upisa srednje škole. A evo istine: Vučević je upisao gimnaziju u Bačkom Petrovcu jer u vreme kad je on polazio u srednju školu u Novom Sadu nije postojala gimnazija društvenog smera, koju je želeo da pohađa zbog kasnijeg upisa na Pravni fakultet. Tada su, naime, sve novosadske gimnazije još radile po starom programu (to je bila poslednja godina kada se tako radilo).

Foto: Privatna arhiva

Vučevićevo ime među najboljim studentima koji su diplomirali 1999. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

Nastavu je, naravno, slušao na srpskom jer je gimnazija u Bačkom Petrovcu bila dvojezična. Kao što rekosmo, lako proverljivo, osim kad se nekom ne isplati da proverava jer bi time srušio kulu od laži i montaža kojom nekog želi da oblati.

Sledeća stanica: Pravni fakultet. Evo šta o tome piše Direktno, a kasnije kao mantru ponavljaju protivnici vlasti poput Bojana Pajtića ili Rade Trajković:

Više puta se postavljalo pitanje zašto bi se neko iz Novog Sada s Pravnog fakulteta prebacivao na kragujevački. Odgovor bi mogao da leži u činjenici da je Pravni fakultet u Kragujevcu decenijama slovio kao mesto gde se kupuju ispiti, zbog čega su mnogi nastavnici završili u zatvoru i u optužnicama.

U najkraćem, kako za Republiku ističe Vučevićev prijatelj sa studija Milan Đukić, sada advokat, to je besmislena i potpuna izmišljotina. I opet, više nego lako proverljiva.

Da je Miloš Pravni fakultet završio u Novom Sadu, a ne u Kragujevcu, kako tvrde, može da vidi svako ko ode u čitaonicu novosadskog fakulteta. Tamo postoje table sa imenima najboljih studenata svih upisanih generacija, među kojima je i Vučević. Ja ga pamtim kao izuzetno dobrog studenta – objašnjava Đukić.

I zaista, novinar našeg lista pronašao je, crno na belo, na spisku najboljih 20 studenata koji su diplomirali 1999. ime Miloš Vučević. Na 12. mestu, uz podatak da je imao visok prosek ocena tokom studiranja (8,83).

ZA NEVERICU

Foto: Printscreen

Kako nam kaže Đukić, kada je pročitao šta je objavljeno o ministru odbrane i njegovom prijatelju, nije mogao da veruje.

Što se tiče gimnazije, tu je sve jasno. Prosto, za generaciju rođenu 1974. u Novom Sadu nisu postojale klasične gimnazije. Tek od moje generacije, dakle rođene 1975, u Novom Sadu su uvedene klasične gimnazije. Pre nas, ko je želeo da upiše neki od društvenih smerova da bi kasnije imao prohodnost ka društvenim fakultetima, morao je da upiše gimnazuju u Sremskim Karlovcima ili Bačkom Petrovcu. Miloš se odlučio za gimnaziju u Bačkom Petrovcu i svima je poznato da u ovoj gimnaziji postoje odeljenja na srpskom i slovačkom jeziku. Njemu je plus što je, kada je išao u ovu školu, učio i slovački jezik – naglašava naš sagovornik.

Republika.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
19/01/2023 10:26

Niste rekli koji je to portal da ih zapratim? 🙂

Zora
19/01/2023 22:36

Nista im drugo nije ni preostalo samo da lazu. Bojan Pajtic i Rada Trajkovic su izdajnici srpskog roda. Pljackasi, da osladilo im se a sad nemogu krasti, mogu samo strani placenici da ih finansiraju a oni da pljuju po svojoj zemlji. Vucevicu, glavu gore tvoja kultura izrazavanja se nemoze porediti sa Pajticem.On je za tebe “0”. Secam se jedne price koleginice ciji je tata urgirao da se Pajtic upise na fakultet, inace ga nebi upisao jer je jedva prosao na prijemnom uz urgenciju. Da li je moguce da on predaje na fakultetu. Jadni li su ti studenti ko im predaje.… Učitaj još »

Staša dvocevka
20/01/2023 21:44
Reply to  Zora

Onda je mrmot zamotao cokoladu u foliju