Foto: Screenshot/FB/Budi human - Humanitarne licitacije

U Fejsbuk grupi “Budi human – Humanitarne licitacije” 3. decembra u live streamu na njihovoj stranici biće organizovana akcija gde će prisutni biti u mogućnosti da kupe vredne stvari i time pomognu i uplate na račun novac onima kojima je to najpotrebnije.

Link Fejsbuk grupe možete pronaći ovde.

U grupi se mogu postavljati licitacije i potražnje, a posebno se zakazuju termini za prodaje uživo tzv. live prodaje. Licitacije mogu postavljati svi članovi grupe i broj objava nije ograničen. Na licitaciju se stavlja sve: garderoba i obuća (dečija i za odrasle), knjige, nakit, ukrasi, kozmetika, kućna hemija, pokućstvo. Nije dozvoljeno postavljati cigarete, alkohol i životinje. Mogu se postavljati i usluge (šišanje, feniranje, čišćenje stana, kupovina i dostava, privatni časovi). Sve licitacije traju 24 časa.

Kome će novac biti uplaćen, odlučuje autor objave. Da bi se postavila licitacija, potrebno je napisati kratak opis predmeta, početnu cenu i do kada licitacija traje. Obavezno je staviti slike predmeta (slikati i naglasiti oštećenja, ako ih ima) i postaviti sliku korisnika za koga želite da ide uplata. Admin tim treba da odobri post i zatim počinje licitacija. Pobeđuje najveća ponuda data u označenom roku.

Live uključenja počinju oko 20.00 časova i traju dok ima ponude i zainteresovanih kupaca.
Lajvovi su, takođe, posvećeni jednom korisniku na čiji račun se direktno plaćaju kupljeni predmeti i usluge. Na taj način korisnik može da skupi i do 200.000 dinara za nekoliko sati.

3. decembra, od 18. 00 časova, admin tim grupe sprema veliki novogodišnji live, koji bi trebalo da traje najmanje 8 sati. U ponudi će biti donacije raznih umetnika, zanatlija, butika, vinarija, proizvođača hrane.

Akciji se odazvalo 642 donatora, sa preko 3000 donacija.

Organizatori se nadaju što većem odzivu ljudi koji će ovde naći novogodišnje poklone i istovremeno pomoći onima koji za Novu godinu imaju samo jednu želju!

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments