Povodom Međunarodnog dana mladih, a u organizaciji OPENS-a, 12. avgusta, biće održan Festival boja na novosadskoj plaži Štrand.

Festival je organizovan po ugledu na Holi festivale koji se održavaju u celom svetu povodom Dana mladih.

Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, hiljadama godina u svetu simbolizuje pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime.

Na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, od 17 časova, pored glavnog platoa na Štrandu, počeće jednodnevni festival u kome će se svi posetioci, uz muziku, gađati i igrati specijalnim indijskim bojama, baš kao na Holi festivalu u Indiji.

“Jedna od osnovnih ideja OPENS-a jeste da Slavimo energiju mladih ljudi! Planiramo da pokažemo pozitivne primere među mladima, koristeći moderne medije i muziku. Mladi imaju glas, a mi ćemo pomoći da se taj glas jače čuje i prenese dalje!”, saopšteno je iz OPENS-a.

Na festivalu će nastupiti DJ trojac Wet dreams, dobro poznati sastav iz Novog Sada koji će biti zadužen za muziku, а čine ga Dachony, Fakir i Aleksandar Zec.

OPENS čitave godine kroz različlite projekte podstiče energiju, kreativnost i inovacije kod mladih, promoviše evropske vrednosti i raznolikost, jača omladinu i omladinske organizacje.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments