Foto: pixabay.com

Festival savremenog plesa Tanz Platz održaće se od 5. do 7. septembra u SKCNS Fabrici u Novom Sadu.

Manifestacija Tanz Platz ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Novi Sad će biti prestonica plesa gde će publika imati prilike da vidi neka od najzanimljivije predstave iz Evrope.

Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme Aerowaves čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću. Ovogodišnje izdanje drugog Festivala savremenog plesa obeležiće trodnevni program sa predstavama iz Francuske, Italije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Festival će otvoriti 5. septembra komad Forecasting koji je inače proglašen među najboljih 20 plesnih predstava u Evropi za 2018 godinu. Drugog dana festivala biće izvedena predstava Scrape predstavnik Srbije u selekciji Aerowaves plesnoj mreži. Festival će zatvoriti dinamični dvojac iz Slovenije koji izvode visokonagrađivani i mnogo izvođeni komad Alien Express inače predstava iz 20 najboljih mladih komada 2016. godine.

Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Festival su podržale i mreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Evropska prestonica kulture Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ulaznice za festival Tanz Platz nalaze se u prodaji u GIGS TIX-u i Mungos CD Shop-u. Trodnevna ulaznica iznosi 600 dinara, a dnevna iznosi 300 dinara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments