Politički život Sovjetskog Saveza 50-ih godina XX veka dobija crnohumornu formu u filmu „Staljinova smrt”, majstora političke satire Armanda Lanučija, koji će se od 22. februara prikazivati u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada u 21 sat.

Film „Staljinova smrt” premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, gde je dobio vrlo pozitivne kritike medija i filmskih kritičara. Uprkos međunarodnom uspehu, u Rusiji je ovaj film izazvao velike kontroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.

Staljinova srmt je ekranizacija francuskog stripa “La Mort de Staline” i stavlja u fokus političke mahinacije i previranja u SSSR-u posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina, i prikazuje ih na najzabavniji način. Radnja filma odvija se u Moskvi, 1953. godine.

Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija – ne bez doze uobičajenih zapadnih stereotipa kada je reč o Rusiji i Rusima – ima urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije, koju stvara izvanredna glumačka postavau kojoj su Džefri Tambor, Stiv Bušemi, Rupert Frend, Džejson Ajzaks i Sajmon Rasel Bil.

Pored glumaca koji stvaraju urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije, Lanučiju u stvaranju priče pomogli saradnici Dejvid Šnajder i Ian Martin.

Cena ulaznice  je 300 dinara i može se kupiti svakog dana od 16.30 ili rezervisati na broj bileternice 062791120.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments