Filmski program Kulturnog centra Novog Sada od 22. do 28. avgusta

       

Filmovi “Bela vrana” i “Bilo jednom… u Holivodu“ biće na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Novog Sada od 22. do 28. avgusta.

Film “Bilo jednom… u Holivodu“

“Bilo jednom… u Holivodu“ je priča o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put da pronađu svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Anđelosu u vreme vrhunca hipi Holivuda. Glavni likovi u filmu Rik Dalton, bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But, u poslednjoj fazi zlatnog Holivuda bore se za uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne mogu da prepoznaju. Ali Rik ima poznatu komšinicu – Šeron Tejt…

Film visokih dometa koji je upravo počeo da puni svetske bioskope.

Režija: Quentin Tarantino Uloge: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot RobbieKurt RussellAl Pacino

Film “Bela vrana”

Rejf Fajns uspeva da dočara sirovu fizičku snagu i briljantnost baletskog genija Rudolfa Nurejeva, čiji je beg na Zapad zapanjio svet u trenutku vrhunca Hladnig rata. Nurejeva igra svetski poznati baletski igrač Oleg Ivenko. Reditelj daje nijansiran, višedimenzionalan i emotivan portret briljantnog, zagonetnog čoveka, čiji su talenat i temperament zatresli svet baleta i međunarodnih odnosa.

Režija: Ralph Fiennes Uloge: Oleg IvenkoRalph FiennesLouis HofmannAdèle ExarchopoulosSergei Polunin

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments