(FOTO) Dogradnja objekta u Novom Sadu najveća investicija PIO fonda

       
Foto: Facebook Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su radove na proširivanju prostornih kapaciteta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu.

“Кljučna stvar u vezi sa ovom investicijom jeste da će Novosađani i svi korisnici Fonda, kao i zaposleni, imati bolje uslove da reše svoje statuse i predmete. Ne smemo više imati situaciju da lekari-veštaci na trotoarima na ulici pregledaju pacijente. Na Žitnom trgu smo prostorno dosta ograničeni, a moramo voditi računa o potrebama grada koji je narastao. Međutim, ovom investicijom stvoriće se uslovi za bolje funkcionisanje”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takoće rekao da ga ne raduju redovi ispred Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, te da je potrebno mnogo ulaganja u taj sektor.

“Tokom prethodnih godina imali smo dobru saradnju sa resornim ministarstvom i PIO fondom, a pored ovog projekta, zajedno radimo rekonstrukciju objekta Gerontološkog centra na Limanu putem Кancelarije za javna ulaganja, i taj posao vredan je preko 600 miliona dinara”, izjavio je Vučević.

Prema rečima ministra Đorđevića, za dogradnju objekta u Novom Sadu namenjeno je 587 miliona dinara i to je najveća investicija PIO fonda.

“Dobićemo novih 4000 m2 prostora što je veliki pomak u funkcionisanju Fonda. Nastavićemo da ulažemo na teritoriji cele Srbije, jer penzioneri, kao deo društva koji je najzaslužniji za promene u našoj zemlji, moraju da vide da se o njima vodi briga i da mogu da ostvare svoja prava”, zaključio je Đorđević.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Georg
03/06/2020 13:37

Ti lekari veštaci su oni koji su zbog nestručnost i izbačeni iz drugih medicinskih centara !!!