Deca u vrtićima “Radosnog detinjstva” osmislila su emotivne čestitke za doktore i medicinske sestre koji se bez predaha svakodnevno bore za svaki život ugrožen korona virusom.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i direktorka PU “Radosno detinjstvo” Marijana Popov predale su upravnici Кlinike za infektivne bolesti КCV prof. dr Vesni Turkulov novogodišnje čestitke koje su napravila deca.

Tom prilikom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je objasnila da su mališani, uzrasta od tri do sedam godina, iz svih vrtića “Radosnog detinjstva” sačinili 97 emotivnih poruka u formi čestitki, za sve lekare i medicinsko osoblje koji rade u crvenim kovid zonama.

– Mi odrasli ljudi verujemo da samo velike reči i velika hrabrost mogu zaustaviti opasnost, a virus korona, jeste najveća opasnost s kojom se savremeni svet suočava. Novogodišnjim čestitkama, upućenim lekarima koji se bore za živote ljudi, deca su nam pokazala da i najmanji znak pažnje iskrene ljubavi i nesebična dobrota mogu podstaći svet da nađe snage za pobedu u najtežim vremenima. Naši najmlađi su disciplinovano nosili maske, poštovali mere, bili dobri drugovi, i marljivi đaci i mi im ovom prilikom iskazujemo zahvalnost i poštovanje – izjavila je Dina Vučinić i dodala da će sledeće nedelje biti predate i dečije čestitke namenjene lekarima koji rade u kovid ambulanti Doma zdravlja.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments