Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Inovativni Leskovčanin – Umesto moderne, koristi stari metod zaštite od sunca

Foto: Printscreen/Instagram

Automobil sa leskovačkim tablicama posetio je Novi Sad, a zbog neobične zaštite od sunca privukao je pažnju naših sugrađana

Umesto moderne zaštite od toplote, vlasnik je prekrio šoferšajbnu starim materijalom.

Ovaj inventivan potez podseća na stari metode zaštite automobila od visokih temperatura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Podsećamo, visoke temperature tokom leta mogu ozbiljno oštetiti automobil na više načina, upozorili su stručnjaci.

Prema statistici auto klubova, broj intervencija se povećava i do 30% tokom vrelih letnjih dana, što je uglavnom posledica problema s akumulatorima. Akumulatori su posebno izloženi riziku zbog nedostatka hlađenja, što može dovesti do isparavanja elektrolita i ubrzanog stvaranja naslaga na elektrodama.

Gume su takođe na udaru, pogotovo tokom dužih putovanja na visokim temperaturama. Starije gume, posebno ako su nepropisno napumpane, mogu biti podložne pucanju ili preteranom trošenju, što povećava rizik od eksplozija tokom letnjih meseci.

Vozačima se savetuje da redovno proveravaju nivo rashladne tečnosti i stanje rashladnog sistema kako bi izbegli potencijalne probleme tokom vrelih letnjih dana. Kako biste zaštitili svoj automobil, stručnjaci preporučuju korišćenje presvlaka na sedištima i parkiranje u hladu kad god je to moguće, dok ostavljanje prozora malo otvorenih može pomoći u održavanju prijatne temperature u kabini.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ružica
11.07.2024 21:26

Stari i najbolji

Povezane vesti