(FOTO) Iznenađenje i emocije na svečanosti Serbia Fashion Awards

       

U kulturnoj stanici Eđšeg u ponedeljak, 26. novembra, održana je svečana ceremonija dodela nagrada Serbia Fashion Awards na kojoj su najboljima u svojoj kategoriji uručena priznanja za trud, zalaganje, kreativnost i uspeh na ovogodišnjem Serbia Fashion Weeku.

Nakon uvodnih reči i ostvrtanja na proteklu nacionalnu Nedelju mode, publici se obratila šredsednica SFW Svetlana Horvat. Uz reči hvale ona je iskazala i svoje divljenje prema celokupnom timu i uspešno održanoj manifestaciji, iskoristivši priliku da najavi nekoliko veoma značajnih internacionalnih projekata koji će se realizovati u narednom periodu.

Nakon uvodnog dela programa dodeljene su nagrade onima koji su se najviše istakli svojim radom i talentom na ovogodišnjem Serbia Fahion Weeku. Prva nagrada za najboljeg muškog modela (Best male model) uručena je Marku Ilikiću koji je svojim šarmom uspeo svakoj odevnoj kombinaciji da udahne dušu, a svojom pojavom na pisti da osvoji srca mnogih prisutnih. Nagradu mu je dodelila menadzerka Anita Ivković.  Priznanje za najboljeg ženskog modela (Best female model) dodeljena je Biljani Barić koja već nekoliko sezona oplemenjuje pistu svojom lepotom i celoj reviji daje čaroban utisak. I ove godine se prikazala kao dama koja svoju seksepilnost iznosi kroz stav, a osmehom širi pozitivne vibracije.

Nakon nagrada za najbolje modele, na red su došli i kreatori koji su i ovoga puta brilijirali. Nagrada u kategoriji Winner of fashion designer competition otišla je mladoj dizajnerki Mini Cvetanović, finalistkinji takmičenja Fashion Talent Design Competition. Njoj će pobeda na ovom prestižnom takmičenju pružiti mnoge mogućnost da zahvaljujući Serbia Fashion Weeku zakoračiće na velika vrata u svet mode i dizajna.

Potpredsednik SFW, francuski dizajner viskoke mode Emerik Fransoa, takođe se ovo veče našao u ulozi onih koji dodeljuju nagrade te  je Tamaru Đokić prozvao kao pobednicu u kategoriji Winner for Fil Rouge Festival Paris. Harizmatična dizajnerka iz Slovenije, takođe se našla među nagrađenima. Kategorija u kojoj je odnela nagradu bila je Winner For European Fahion Week, pa će zahvaljujući srpskoj nacionalnoj nedelji mode imati priliku da svoju kolekciju prikaže i u zvaničnom programu Milano Fashion Weeka. Ova dizajnerka svoje kolekcije već nekoliko godina prikazuje na Serbia Fashion Weeku, a svojim kreacijama uspela je da osvoji simpatike kako publike, tako i novinara koji prate modu. Ono što je izdavaja svakako jeste njena otvorenost prema posetiocima njenih revija i iskrenost koju publika prepoznaje. Poslednju  nagradu ove večeri Svetlana Horvat dodelila popularnoj dizajnerki Suzani Periću u kategoriji Winner For Mad Mood. Dobitnica ovog priznanja nije skrivala oduševljenje i zahvalnost Serbia Fashion Weeku. Kao dobitnica ove nagrade, Suzana Perić će imati priliku da svoju kolekciju prikaže na narednom Milano Fashion Weeku u okviru platforme Mad Mood.

Svečanost je okončana koktelom na kom su svi prisutni imali priliku da uživaju  u poslednjim satima najveće nedelje mode u jugoistočnom delu Evrope. Svi su imali samo reči hvale za čitavu organizaciju i s nestrpljenjem se očekuje sledeće viđenje zakazano za naredno proleće.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments