Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) JOŠ JEDNO PRIZNANJE U NIZU Srpska Atina prepoznata među 87 gradova koji su se kandidovali za “Međunarodnu nagradu UCLG – Meksiko Siti – Kultura 21”

Foto: Gradske info/Arhiva

Nakon prestižnih titula i priznanja, poput Evropske prestonice kulture, Nagrade za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, liste Unesco kreativnih gradova, stigla nam je još jedna sjajna vest na ponos svih Novosađana.

-Ovog puta, Novi Sad je osvojio specijalno priznanje za poduhvat kakav je napravljen na polju obnove ugroženog kulturnog nasleđa – Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, Almaškog kraja, Distrikta i Mreže kulturnih stanica. Aplikaciju je činilo predstavljanje tri načela regeneracije urbanog nasleđa, koja su definisana u Strategiji razvoja kulture grada od 2016. do 2026. godine, a to su decentralizacija, participacija i demokratizacija. Decentralizacija se odnosi na četiri celine ugroženog urbanog nasleđa, a to su Podgrađe, Almaški kraj, Distrikt i Mreža kulturnih stanica. Participacija uključuje dijalog sa komšijama i stanarima, sa stručnjacima i građanima, dok je demokratizacija obuhvatila umetničke konkurse za jačanje lokalne scene. Naš Novi Sad je prepoznat među čak 87 gradova koji su se kandidovali za “Međunarodnu nagradu UCLG – Meksiko Siti – Kultura 21”, prestižnu svetsku nagradu za održivost kulture u ukupnom razvoju grada- stoji u objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samo Novi Sad (@samonovisad)

Podsećamo, Novi Sad je dobitnik mnogobrojnih priznanja i titula kao što su  Omladinska prestonica Evrope 2019, Evropska prestonica kulture 2022, Evropski grad šuma…

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti