Višestruki silovatelj Dušan Murgaški Pikaso (59) na slobodi je od 30. novembra. Iza sebe ima dokazana tri silovanja, između ostalog i devojčice od 14 godina, saopštio je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić.

Nakon što je pušten na slobodu, a po ranijem iskustvu uvek bi nedugo po izasku iz zatvora ponavljao delo, Igor Jurić se oglasio na društvenoj mreži Tviter ovim rečima:

Upozoravam sve žene i devojke u Srbiji a posebno u Novom Sadu i okolini da je višestruki silovatelj povratnik Dušan Murgaški-Pikaso (59) od 30. novembra ponovo na slobodi. Iza sebe ima dokazana tri silovanja (između ostalog i devojčice od 14 godina) koje je uradio posle odsluženih kazni.

Policija je inače 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Prethodno, prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi.

Nesretnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao. Nakon brutalnog čina, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Izvor: Telegraf.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
sara
04/12/2018 14:59

tog gada ne treba pustati vec ga ubiti i muciti. sramota