(FOTO) Košarkašica Maja Škorić na prijemu u Gradskoj kući

       

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je danas, 13. avgusta u Gradskoj kući reprezentativku Maju Škorić koja je na Evropskom šampionatu u košarci osvojila bronzanu medalju, a prijemu je prisustvovala i Dragica Кovačević-Vranjković iz ŽКК “Proleter” Novi Sad.

“Veliko nam je zadovoljstvo i čast što možemo da ugostimo Maju i da pokažemo zahvalnost za sve ono što čini za našu državu i naš grad, u kojem je napravila prve košarkaške pomake. Novi Sad konstantno pokazuje da je rasadnik uspešnih i talentovanih sportista, kao i to da je evropski centar, ne samo omladine i kulture, nego i sporta. Zahvalni smo Maji za zadovoljstvo koje nam je pričinila, kako igrajući za reprezentaciju, tako i za države kao što su Slovačka, Francuska i trenutno Mađarska. Ona svojom igrom i uspesima pronosi časno ime Grada Novog Sada svetom, a mi smo tu kao Gradska uprava da pomognemo klubovima iz kojih su naši slavni sportisti potekli, kako bismo im stvorili uslove da nastave što bolje da funkcionišu”, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Novosađanka Maja Škorić je prve košarkaške korake, zapažene rezultate i uspehe napravila u ŽКК “Proleter” Novi Sad, u kojem je bila do njene osamnaeste godine, a sa reprezentacijom Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2019. godine održanom u Srbiji i Letoniji.

Maja Škorić je naglasila da su se utisci sa Evropskog prvenstva već pomalo slegli, da se ekipa odmorila i da su košarkašice spremne za novu sezonu i nove pobede.

“Medalja osvojena na Evropskom prvenstvu je došla kao neka vrsta nagrade za sav uložen trud i rad, ne samo preko leta, već svih prethodnih godina. Zadovoljna sam bronzanom medaljom, jer je cilj bio da se obezbede kvalifikacije za Olimpijadu, ali naravno da postoji mali žal kada se polufinalna utakmica izgubi sa tako malo razlike u poenima. Timski duh je ono što krasi sve naše sportiste, a naš mentalitet obiluje borbenošću i željom za pobedom i dokazivanjem. Ono što je ove godine bilo presudno jeste prednost igranja na domaćem terenu, pred našim navijačima koji su u velikom broju došli da nas podrže, na čemu smo im jako zahvalni”, rekla je Maja i naglasila da nastavlja da igra za klub “Miškolc” iz Mađarske.

Dragica Кovačević-Vranjković iz ŽКК “Proleter” istakla je da je Maja dokaz da se treningom, trudom, zalaganjem i istrajnošću iz malog kluba kao što je ŽКК “Proleter” mogu dostići evropske visine.

“Uspeh Maje Škorić predstavlja zdravu stranu sporta i možemo reći da je ona prava promoterka zdravog načina života”, rekla je Кovačević-Vranjković.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments