Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) PAVLOVAČKO JEZERO I NOLETOV KUĆERAK U SREMU Na oko 15 kilometara od Fruške gore nalazi se prava OAZA MIRA, a na obalama iste – raskošne vile

Foto: nsuzivo.rs

Pavlovačko jezero, poznato i pod nazivom Kudoš, smešteno je u naselju Pavlovci, na oko osam kilometara od centra Rume. Nastalo je 1983. godine pregrađivanjem doline potoka Kudoš, branom dužine 400 metara.

Pavlovačko jezero zahvata površinu od 75 hektara, dužina iznosi 1.700 metara, a prosečna dubina jezera je oko šest metara. Jezero ima bogat riblji fond, a najbrojniji su primerci tostolobike, smuđa i šarana.

Jezero se nalazi na 10 kilometara od banje Vrdnik i na oko 15 kilometara od Fruške gore.

Foto: nsuzivo.rs

Najpoznatiji teniser na svetu izgradio vikendicu na ovom jezeru

Koliko je jezero lepo, ali i priroda oko njega, govore i činjenice da je naš najpoznatiji teniser Novak Đoković sagradio vilu na levoj strani ovog jezera. Vikendica je izgrađena pre šest godina, a objekat ima oko 1.200 kvadratnih metara. Prema postojećim informacijama, ova vila je bila želja oca tenisera- Srđana Đokovića.

Takođe, osim našeg proslavljenog tenisera, na levoj strani obale, vikendice su izgradili i mnogobrojni biznismeni. Sa desne strane jezera se nalazi nekoliko vikendica.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ema
08.07.2024 18:42

Baš smo radosni zbog vila na obali, pa starosedeoci ne smeju ni da priđu, od njihovih čuvara koji krstare jezerom i teraju ljude.

Povezane vesti