Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) POČELA 14. MEĐUNARODNA REGATA “VODE VOJVODINE” – Više od 80 plovila i preko 250 učesnika iz Srbije i regiona

Foto: nsuzivo.rs

Regata “Vode Vojvodine” krenula je danas iz Novog Sada na plovidbu dugu devet dana. Ove godine regata broji čak 85 plovila i preko 250 učesnika iz Srbije i regiona.

Cilj događaja je promocija plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine, sa posebnim akcentom na zaštitu ribolovnih voda i ribolova. Regata se završava se 29. juna u Novom Sadu na Štrandu, gde će biti organizovan bogat program za sve posetioce.

Foto: nsuzivo.rs

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević istakao je da ovogodišnji odziv pokazuje da postoji veliko interesovanje, kako učesnika iz Srbije tako i iz regiona.

– Drago mi je što ćemo zajedno dočekati učestnike regate uz bogat kulturno-umetnički program, da je grad Novi Sad zajedno sa preduzećem “Vode Vojvodine” u organizaciji. Poželo bih srećnu plovidbu svim učestnicima regate – rekao je Radojević i zahvalio organizatorima na svemu što rade poslednjih godinu dana na održavanju kanalskih meža Vojvodine.

Foto: nsuzivo.rs

– Naši regataši devet dana plove Dunavom, Tisom i kanalima Bačke i Banata, a putovanje završavaju na “Dan Dunava” u Novom Sadu 29. juna. Imamo 250 prijavljenih regataša na skoro 90 plovila, a veliko nam je zadovojstvo, što pored domaćih učestvuju i posade iz Hrvatske, Slovenije i Austrije – rekla je Danka Vasiljević, izvršna direktorka JVP „Vode Vojvodine“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


I ove godine organizovan je nagradni konkurs za zaštitni znak regate u sradnji sa Fakultetom techničkih nauka. Na temu plovidba, ribarstvo i očuvanje ribnjaka najbolje je odgovorila studentinja Fakulteta techničkih nauka, Dragana Ilić koja je osvojila nagradu u vrednosti od 120 .000 dinara.

– Ova regata ima i humanitarni karakter, naši regataši će sakupjati plastične čepove i u sradnji sa udruženjem “Čepom do osmeha” sredstva će biti namenjena za kupovinu pomagala, tačnije dečje hodalice za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga – naglasila je Vasiljević.

Foto: nsuzivo.rs

Milan Njegomir rukovodilac za GIS i VIS iz preduzeća “Vode vojvodine” istakao je rutu ovogodišnje regate. Regataši su se uputili ka Babatovu, zatim Bečeju, Srbobranu, Karavukovu.

– Trudimo se da se ljudi upoznaju sa prirodom i sa mestima koja se nalaze uz vodu. Mnoga mesta zavise od vode, ovim promovišemo da se putuje vodom, da se koriste vodni putevi. To je po meni jedan lep prizor što se tiče prirode, voleo bih i da se transport poveća u tom nekom pravcu, jer je on mnogo jeftini i ekološki prihvatljiviji od drumskog saobraćaja. Trenutno je visok nivo i Dunava i Tise. Ali regataši su izuzetno motivisani i njihova želja da se plovi nije bila upitna – rekao je Njegomir.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага