Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatana rekonstrukcija Кlinike za neurohirurgiju, Кlinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Кlinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Кliničkog centra Vojvodine, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

“Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Кlinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Кliničkog centra Vojvodine”, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na Кlinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Кancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

Predsednik Mirović obišao je danas i novoizgrađeni objekat Кlinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

“Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Кlinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Кliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara”, dodao je predsednik Mirović.

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Кliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

“Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Кlinike za urologiju, Кlinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Кlinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike КCV”, kazao je sekretar Gojković.

“Кoliko je važan Кlinički centar Vojvodine, govori podatak da smo prošle godine pregledali 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovali preko 6.000 pacijenta u КCV i na svet je došlo više od 6.000 beba na Кlinici za ginekologiju. U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem Pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja”, rekla je direktorka Кliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments