Novosađaninu Boris Radovanović (48) Ginis u javnosti je postao poznat po tome što je 1996. godine preko luka nekadašnjeg Žeželjevog mosta, najpre prevezao motocikl „suzuki”, a zatim i „jugo”. Zbog ovoga je dospeo u Ginisovu knjigu i dobio pomenuti nadimak. Imao je nameru da pokuša podvig i sa kamionom “trotoncem” ali ga je policija sprečila.

Robert Getel RAS Srbija

Suđenje Borisu Radovanović Ginisu, Novosađaninu optuženom za 30 razbojništava počinjenih pre više od deceniju, a koji je sedam godina bio u bekstvu u Grčkoj, nastavljeno je danas pred novosadskim Višim sudom.

Ginis ni danas nije bio u stanju da iznese odbranu, pošto mu se, kako je rekao, “tresu ruke i nema vazduha”.

Robert Getel RAS Srbija

On je sudiji kazao da ga u beogradskom zatvoru, gde je premešten iz Novog Sada pre desetak dana, nije posetio veštak iz oblasti kardiologije koji je trebalo da utvrdi njegovo stanje, pošto mu je na prošlom ročištu pozlilo u sudnici.

Sud je obećao da će urgirati i za psihijatrijsko veštačenje, a sve kako bi se utvrdilo da li je Radovanović sposoban da prati suđenje.

Kako je sam Radovanović rekao , dok je bio u bekstvu, bio je zdrav.

“Sada je bolje nego prošli put, ali nemam koncentraciju da iznesem obranu. Četiri meseca sam bio u rupi dva sa dva, a pre hapšenja nisam imao problema” – rekao je Radovanović.

Autor: Blic.rs/Dnevnik.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments