Pripadnici Interventne jedinice PU Novi Sad, brzom i efikasnom reakcijom, spasilili su iz požara muškarca, a dve porodice iz svojih kuća izveli na sigurno.

Požar se dogodio se u četvrtak, 23. aprila oko 6.20 časova kada je Nikola Kilibarda (28) iz Kule krenuo na posao u Novi Sad i došao po svog kolegu Mirka Kešeljevića (29), koji živi u Vrbasu.

“Krenuo sam na posao iz Kule i kao po običaju svratio u Vrbas po Mirka. Kada sam došao ispred kuće u kojoj stanuje sa porodicom, nazvao ga i u tom trenutku video veliki dim 100 metara dalje od njegove kuće. Izašao sam iz automobila i potrčao ka mestu odakle je kuljao dim. Kada sam stigao video sam vatru i odmah pozvao vatrogasce i Hitnu pomoć”, rekao je policajac Nikola Kilibarda i dodaje da je odmah počeo da lupa na kapiju i doziva ukućane. U tom trenutku ugledao je svog kolegu Mirka Kešeljevića kako trči ka njemu.

“Sve se odvijalo veoma brzo, nismo znali da li gorući objekat pripada levoj ili desnoj strani, pa smo odlučili da se podelimo kako bi mogli što brže i efikasnije delovali, Mirko je krenuo da evakuiše ljude, u kući s desne strane, a ja u kući sa leve strane”, kaže Nikola.

Sanja, supruga Aleksandra Hromiš (43) kaže da je momke “Sam Bog posalo da joj spase supruga i oca deci.”

“U momentu izbijanja požara, mi smo spavali. Muž je zadobio povrede kada je pokušao da ugasi vatru na pomoćnom objektu. Tom prilikom se nagutao dima, pao je i udario glavu. Sada je stabilno i verujem da će biti dobro. Veliki je to šok i stres. Sada mi je samo bitno da se on oporavi”, ističe Sanja i dodaje da mora da se zahvali, Mirku i Nikoli, ali i komšijama koje su odmah pružili svu neophodnu pomoć njenoj deci i njoj.

“Dok smo spasavali čoveka iz razbuktale vatre, nismo ni jednog trenutka pomislili na opasnost, samo nam je bilo bitno da čovek bude živ, kao i da spasimo njegovu suprugu i četvoro dece koji su spavali, kao i ukućane iz komšijske kuće kojoj je pretila opasnost da je plamen zahvati”, kažu hrabri momci Interventne jedinice PU Novi Sad, Mirko Kešeljević i Nikola Kilibarda.

Kako saznajemo, požar je izbio u pomoćnim prostorijama gde se nalazi letnja kuhinja i ostava i pričinjena je velika materijalna šteta.

Ovaj nemili događaj koji je 23. aprila zadesio porodicu Hromiš znatno je pogoršao njihovu finansijsku situaciju, te je pripadnik interventne jedinice PU Novi Sad, Mirko Kešeljević zajedno sa prijateljima organizovao radnu i humanitarnu akciju.

Radna akcija je bila neophodna kako bi se uklonili ostaci objekta koji je izgoreo u požaru koji su bili nebezbedni za normalno funkcionisanje ove porodice.

U radnoj akciji su učestvovali Moto klub “Paradizo”, JKP “Komunalac” iz Vrbasa kao i prijatelji porodice Hromiš.

U humanitarnoj akciji prikupljena su novčana sredstva, koja su iskorišćena za kupovinu zamrzivača i prehrambrenih namirnica, akciju su podržali MK “Paradizo” i prijatelji kluba.

“Nakon spašavanja Aleksandra i gašenja požara, osetio sam da porodici Hromiš tek treba pomoć, ovu moju ideju su prepoznali prijatelji koji su se priključili i omogućili da se ova akcija realizuje, ovim putem želim da se zahvalim svima koji su dali svoj doprinos”, poručio je Mirko Kešeljević.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna
02/05/2020 14:38

Svaka čast policajcu Mirku Kešeljeviću ,moto klubu Paradizo i Jp Standard što su pomogli porodici Hromiš!
Ima nade za nas!

Serpiko
02/05/2020 16:22

Svaka cast momci Ima jos dobrih ljudi!

Mara Janicijevic
02/05/2020 23:00

Cestitam hrabrim i cestitim policajcima.mara

Makica
03/05/2020 20:47

Nesto i lepo da se piše. Bravo momci