(FOTO) Prvi avion na međunarodnom letu sleteo na aerodrom Čenej

       
Foto: Aeroklub "Novi Sad"

Na aerodromu Čenej danas, 14. avgusta obavljen je prvi međunarodni poslovni let iz Minhena. U poslovnu posetu iz Nemačke je sa saradnicima doputovao Herper Klaus, vlasnik velike kompanije za otkup i preradu povrća. 

Avion Cessna 340 D-IAIN, capt Kurt Blendinger je sa aerodroma Straubing EDMS, preko Linza i Balatonfireda na Čenej LYNS preleteo za 2 sata i 20 minuta tačno po najavljenom planu leta.

Nakon obavljenih poslovnih razgovora, u tačno najavljeno vreme, nakon obavljenih formalnosti avion je odleteo za Nemačku. Ovim je potvrđeno da je moguć redovan poslovno turistički međunarodni saobraćaj i sa malih aerodroma uz jednostavnu proceduru što i građanima, poslovnim ljudima, turistima i sportskim i privatnim pilotima pruža velike mogućnosti. Novi Sad kao grad sa pola miliona stanovnika sa rastućom privrednom aktivnošću i turizmom ovo treba da ima.

Predsednik Aero-kluba “Novi Sad” Dragoljub Samardžić kazao je da su pre ovoga svi letovi su išli preko Batajnice i aerodroma Nikola Tesla, te da je ovo veliki dan je za Aero klub i Novi Sad.

Dodao je da čenejski aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona do 20 mesta koji imaju mogućnost da slete na travnati teren.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
xdsdada
15/08/2019 08:49

Pošto je vrlo teško izbetonirati pistu!