(FOTO) Pušteno u rad parkiralište u Fruškogorskoj ulici

Danas je pušteno u rad parkiralište u Fruškogorskoj ulici kapaciteta 100 parking mesta. Ovom prilikom su izgrađene i biciklističke i pešačke staze u dužini od 500 metara, a kupna vrednost radova je 29.086.738,40 dinara.

Puštanju u rad ovog parkirališta prisustvovali su Aleksandar Кravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve i Stevan Lugonja, direktor JКP „Parking servis“.

Stevan Lugonja je ovom prilikom izjavio: „Završetkom radova u Fruškogorskoj ulici, dobili smo 100 novih parking mesta, kao i 500 metara biciklističke staze i staze za pešake. Novoizgrađeni deo staza i parkirališta nastavlja se na već uređeni deo Bulevara despota Stefana i Кineske četvrti. Nadam se da će ovako uređen, ovaj deo grada, uticati na kvalitetniji svakodnevni život naših sugrađana. Novih 100 parking mesta sigurno će olakšati parkiranje u ovom delu grada, a pozitivno uticati i na samu saobraćajnu bezbednost. ‘Parking servis’ je započeo radove i na parkiralištu kod glavnog ulaza na ‘Štrand’, koji će na neki način objediniti radove u Fruškogorskoj ulici. Ovaj posao ćemo raditi u dve faze , prva je već počela i biće urađeni ivičnjaci i asfaltiranje same saobraćajnice, a na proleće ćemo raditi i parking mesta.“ Takođe, sledeću godinu obeležiće i radovi na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici, kod vrtića „Vilenjak“.

Aleksandar Кravić je naglasio da se broj automobila u Novom Sadu enormno povećao i da je to infrastrukturno veoma teško ispratiti, ali da su ovakvi radovi potez da se ovaj problem ublaži. Po njegovim rečima, radovi u Fruškogorskoj su veoma važni jer je u pitanju izgradnja cele saobraćajnice, ne samo parkirališta. Кravić je najavio raspisivanje javne nabavke na nivou gradaza izgradnju novih parkirališta i javne garaže.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Још 200 метара
26.11.2019 13:34

Урадите бициклистичку стазу и поред ОШ „Жарко Зрењанин”, да имамо цео Булевар деспота Стефана са бициклистичком стазом.

Gost
ossa
22.03.2021 09:13

Nemoj da ih zbunjuješ, vidiš da im je to Fruškogorska 😉

Povezane vesti