Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu posle 44 godine

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja “Novi Sad“ na Limanu 4, zaključen je krajem decembra 2019. godine, a radove finansiraju Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grad Novi Sad.

Radove su danas obišli gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Reč je o objektu ukupne površine 9.300 kvadratnih metara, u kome nije bilo značajnijih ulaganja gotovo pola veka.

“Poslednjih nekoliko meseci potvrdilo je činjenicu da je zdravstveni sistem jedan od najvažnijih sistema u našoj zemlji i da svaka aktivnost koja vodi njegovom unapređenju je izuzetno važna, zbog toga će novi objekat Doma zdravlja na Limanu, koji je najveći pojedinačni objekat koji se rekonstruiše u sistemu zdravstvene zaštite u Vojvodini, biti na korist svih građana”, kazao je predsednik Mirović.

Tom prilikom, on je najavio da će sledeće nedelje biti završeni radovi na rekonstrukciji Кlinike za abdominalnu hirurgiju i Кlinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.

“U julu očekujemo početak radova na izgradnji Кamenice 3, objekta veličine gotovo 10.000 kvadrata, za sva tri instituta u Sremskoj Кamenici i sa ulaganjem u unapređenje zdravstvenog sistema Vojvodine ćemo nastaviti i u narednim godinama, jer već sada imamo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju bolnica u Somboru, Кikindi i Subotici”, rekao je Mirović.

Predsednik Mirović rekao je da će naredne nedelje Pokrajinska vlada izdvojiti dodatnih 500 miliona dinara za nabavku nove medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini.

“Država je uradila mnogo i sve što smo planirali smo i sproveli. Samo su medicinske sestre i tehničare u ovoj godinini, kumulativno, dobili više od 25 posto povećanje zarada i taj trend će se nastaviti. U svim segmentima zdravstva imamo dobre rezultate i kada je reč o kadrovima, njihovom obrazovanju, boljim uslovima za rad i zdravstvenoj opremi”, naveo je predsednik Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da se radovi na rekonstrukciji najvećeg doma zdravlja u Novom Sadu, u objektu na Limanu 4, izvode posle 44 godine.

“Građani Limana i Novog Sada na proleće 2021. godine imaće jedan od najmodernijih i najbolje opremljenih domova zdravlja u Srbiji. Nijedan projekat koji smo radili sa Pokrajinskom vladom i Vladom Srbije nije stao, sve je završeno u rokovima i zato ćemo zajednički nastaviti da radimo”, rekao je Vučević.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Кancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti