Nemanja Najvirt šampion Srbije u girevoj sportu postao je danas svetski prvak i okitio se zlatnom medaljom.

Najvirt je u disciplini Long Cycle 28kg uspeo da za 10 minuta izbaci zvono čak 62 puta jednom rukom.

“Čast mi je što predstavljam najlepšu zemlju na svetu, ali još uvek nisam svestan da sam postao svetski prvak”- Izjavio je Najvirt

Pored Najvirta zlato su za Srbiju uzela i dva pripadnika žandarmerije Zoran Ikić i Željko Jankanj, dok je zlato i srebro u ženskoj konkurenciji uzela Branislava Krcunović.

Podsetimo,  Nemanja Najvirt je pre 3 dana uzeo srebrnu medalju u disciplini long cycle 2x24kg.

Isti dan u istoj kategoriji samo u ekipnom plasmanu u štafeti, Srbija se našla na visokom trećem mestu, iza Rusije i SAD-a.

Reprezentaciju Srbije u štafeti su predstavljali: Vukašin Blažić, Željko Jankanj, Nemanja Najvirt i Jordan Rajković.

Nemanja Najvirt se ispred cele ekipe zahvalio sponzorima, prijateljima i svima koji ih podržavaju. Kao i svom treneru Aleksandru Miletiću, koji ga je dobro spremio za ovo takmičenje za kratko vreme.

Svetsko prvenstvo u Girevoj (Kettlebell) sportu 2019. u Novom Sadu, održalo se po prvi put u Srbiji, od 6. do 10. novembra, a uz učešće više od 30 zemalja i više od 500 takmičara. Srbiju je predstavljalo 11 takmičara.


Najvirt osim što je uspešan sportista, inače je i predsednik i osnivač Audi Cluba Serbia koji broji preko 6000 članova iz Srbije i regiona i najveći je klub ljubitelja automobila na Balkanu. Takođe je i predsednik DBA centra(centar za bezbednost) za teritoriju Vojvodine.


Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments