Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) U ČAST ONIH KOJI NAŠE ŽIVOTE STAVLJAJU ISPRED SVOJIH: Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije okupili građane i heroje javne bezbednosti!

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dan policije obeleženi su danas na platu SPENS-a, u organizaciji Policijske uprave Novi Sad.

Građani imaju priliku da se upoznaju sa radom pripadnika policije različitih nadležnosti, a pored pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, učestvuje i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, kao i pripadnici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” iz Sremske Kamenice. U manifestaciji učestvuju i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, a sportske veštine će demonstrirati i polaznici Omladinske škole Fudbalskog kluba „Vojvodina”.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je značaj zajedničkog obeležavanja današnje manifestacije, kao priliku da se pokaže posvećenost i profesionalizam pripadnika policije u očuvanju javnog reda i mira.

– Govorimo o ljudima koji stavljaju tuđe živote ispred svojih i koji čuvaju javni red i mir na ulicama Novog Sada i cele države – istakao je gradonačelnik, naglašavajući važnost edukacije i obuke mladih generacija.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je podsetio, da su 2013. godine dodeljene nagrade onima koji su se istakli u svom radu i ostvarili uspešne zadatke u suzbijanju krivičnih dela i prekršaja, i naglasio da će Novi Sad, kao i prethodnih godina, biti tu da pomogne rad službenika ministarstva.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Načelnik policije Goran Radonjić, osvrnuo se na postignute rezultate u protekloj godini.

– Želim da istaknem da su policijski službenici u Novom Sadu u protekloj godini zaplenili više od četiri stotine kilograma različitih narkotika. Rastvetlili su sva teška i najteža krivična dela – istakao je Radonjić i dodao:
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Oni su na usluzi svim građanima, što su pokazali tokom prošlogodišnjih elementarnih nepogoda koje su nas zadesile. Policijski službenici svakog dana vrše svoje redovne zadatke, štiteći imovinsku bezbednost građana, često se izlažući opasnostima koje ugrožavaju njihove sopstvene živote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nikola
24.06.2024 17:04

Koga ste okupili u podne (12:00) u ponedeljak na 35 stepeni bez hladovine? Hit

Gost
Samo broj i nista vise (91/99 i kzb
26.06.2024 14:43

Gde je stalo sa stanovima na Jugovicevu? Brzi prsti i za ljude koji su izneli Mup u najgorim godinama za Srbiju,za ratne veterane i brzi prsti za one sto su juce dosli.
Neka vam je na obraz.

Povezane vesti