Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) “UPOZNAJTE SVETU FRUŠKU GORU PEŠICE” Predviđena ruta pešačenja 17,2 kilometara, a evo kako da se prijavite

Foto: nsuzivo.rs

“Upoznajte Svetu Frušku goru pešice” je akcija koja prati dugogodišnji projekat obeležavanja planinarskih staza, koji je rezultirao kilometrima markiranih staza, vodičem i mapom koji nose isti naziv.

Tradicionalne planinarske i izletničke staze obeležene su u šest različitih boja (plavom, crvenom, žutom, zelenom, crnom i braon). Njihovim obilaskom, šetači se, pored opuštanja i rekreacije u prirodi, upoznaju sa znamenitim ličnostima, stvaraocima kulture i istorije u okrilju Fruške gore. Akcija je otvorenog tipa i u njoj mogu da učestvuju kako planinari tako i svi ostali ljubitelji prirode uz prethodnu najavu organizatorima.

Pešačke ture su prilagođene i najsporijim šetačima, a obogaćene su interesantnim predavanjima o prirodi, geologiji, flori i fauni Fruške gore.

Ove godine akcija će se održati 13. jula na Fruškoj gori, a okupljanje će biti na parkingu ispred NIS-a do 07.50 časova. Početak pešačenja je zakazan za 09.00 časova sa parkinga manastira Beočin, a povratak oko 17.00 časova.

Neophodna je oprema kao što su duboke cipele ili planinarske cipele. Takođe, preporučeno je slojevito oblačenje, korišćenje planinarskih štapova, najmanje litar vode.

Detaljnije informacije o prijavi i samoj ruti, možete pogledati ispod.

Foto: Ustupljena fotografija

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragan
09.07.2024 21:34

Da…. upoznajte Svetu Frusku goru u svoj njenoj surovoj realnosti poslednjih decenija…. upoznajte nemilosrdno institucionalizovano i neisnstitucionalizovano uništavanje najstarijeg Nacionalnog parka Srbije, uverite se u ono o čemu se u iole široj javnosti, a pogotovo u “klasičnim” medijima ćuti.

Screenshot_20240703_104338_Facebook

Povezane vesti

Претрага