(FOTO) VELIKA AKCIJA BIA: Uhapšeni državni službenici, pripadnici ministarstava, predsednik opštine

       

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je u BIA.

Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Hapšenje u Požegi

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, hapšenja je bilo i u Požegi pa je navodno u tom gradu jutros uhapšen vrh tamošnjeg opštinskog rukovodstva, javljaju beogradski mediji.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije “28. jun” novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Autor: Kurir/nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Drug Ilija

Evo dolazi izgleda vreme da se lopovi hapse, jedva čekamo da se to raširi širom Srbije…pa će se vidno smanjiti broj luksuznih automobila i sličnog po ulicama…