(FOTO) VELIKA AKCIJA BIA: Uhapšeni državni službenici, pripadnici ministarstava, predsednik opštine

       

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je u BIA.

Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Hapšenje u Požegi

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, hapšenja je bilo i u Požegi pa je navodno u tom gradu jutros uhapšen vrh tamošnjeg opštinskog rukovodstva, javljaju beogradski mediji.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije “28. jun” novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Autor: Kurir/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Drug Ilija
11/05/2019 12:23

Evo dolazi izgleda vreme da se lopovi hapse, jedva čekamo da se to raširi širom Srbije…pa će se vidno smanjiti broj luksuznih automobila i sličnog po ulicama…