Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) ŽELEZNIČKA STANICA POSTALA MODERNI OBJEKAT SA SAČUVANOM AUTENTIČNOŠĆU Povećan broj koloseka, kroz stanicu će DNEVNO prolaziti 150 VOZOVA

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Stanična zgrada železničke stanice u Novom Sadu zvanično je završena nakon višemesečnih radova, a kako je istaknuto projekat je završen pre roka. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. 

Foto: nsuzivo.rs

Milan Đurić, prvi čovek Grada, naveo je da stanica izgleda moderno, ali da je i dalje sačuvana njena autentičnost.

-Ovo je veoma važan projekat za Novi Sad, hvala državi, premijeru Milošu Vučeviću i resornom ministarstvu. Dobili smo sredstava za rekonstrukciju Futoškog parka i za uređenje vrtića “Crvekapa” u Futogu, a sva sredstva opredelila je država. Nadam se da će uskoro krenuti i radovi na pešačko-biciklističkom mostu- reči su Đurića.

Foto: nsuzivo.rs

Ministar Vesić je istakao da su veoma ponosni na to kako stanica danas izgleda i da je uloženo ukupno 16 miliona evra i najavio novosti za brzu prugu do Subotice.

-Ona ima i nove delove, ali je suštinski sačuvana uz pomoć Zavoda za zaštitu spomenika. Do kraja avgusta i početkom septembra ćemo završiti svce druge stanice na pruzi Novi Sad- Subotica. Imamo neke nove stanice u Vrbasu i Lovćenu. U avgustu ćemo obavljati statične probe, a od srede oktobra kreću vožnje od Novog Sada do Subotice, a do kraja novembra imaćemo redovan saobraćaj na ovoj relaciji. Pruga će biti završena godinu i po dana pre roka. Kroz ovu stanicu prolaziće 150 vozova dnevno kada bude pušten saobraćaj do Subotice. U Novom Sadu biće i soba iz koje se kontroliše saobraćaj do Subotice, a takva jedna postoji i na Prokopu. Od pet sati ujutru do 22.00 časa će ići vozovi do Subotice- naglasio je ministar Vesić.

Foto: nsuzivo.rs

Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade, kazala je da je izuzetno važno da se prevazilaze evropski standardi.

-Ova investicija postaje aerodrom Novog Sada i Vojvodine, jer je nama ovo nešto najvažnije. Početkom jeseni biće veći broj studenata koji će svakodnevno koristiti vozove do Beograda. Odlična je bila saradnja izvođača i prijektanata sa Zavodom zaštite kulture i zaštićeno je kao kulturno dobro.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Branko
07.07.2024 08:36

Bravo

Povezane vesti