Dečak Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove, nađen je posle jednodnevne potrage, a kada je izašao iz automobila kojim ga je dovezla policija, začuli su se jecaji i jauci roditelja kada su ga videli.

Prema prvim rezultatima istrage dečak je bio otet, a iza cele priče stoje njegovi drugovi. Prema nezvaničnim informacijama, smatra se da iza otmice stoje njegovi drugovi koji su ga ucenili i da je on postao njihov dužnik.

On je juče uveče pronađen i bezbedno vraćen svojim roditeljima, a za njim su tragale policijske ekipe iz Stare Pazove, Beograda i Novog sada.

Njegovi prijatelji znali su da je Petar iz najimućnije porodice, te su se tako dosetili i skovali plan otmice.

Petar je sinoć stigao u stanicu policije u Staroj Pazovi umotan u ćebe sa vidno isečenom i krvavom usnom, a to nisu jedino povrede koje je dečak zadobio.

– Dete ima povrede na licu, telu, vratu, rukama, jer su ga vezivali lancima. Nije nigde isečen – rekla je porodica dečaka.

Međutim, na svu sreću, niko ga nije tukao. Povrede je zadobio kada je shvatio šta se dešava, da će ga oteti.

Tada je pokušao da pobegne od kidnapera, ali su ga oni savladali i odveli. Na dečakovu sreću, policija je razotkrila napadače i uhapsila ih.

Podsetimo, dečak je viđen poslednji put u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove, od tada mu se gubi svaki trag. Pre nestanka je poslao poruke bratu.

Petar je, prema rečima njegovog oca, neposredno pre no što je nestao, bio u kontaktu sa bratom, a zatim je usledio i telefonski razgovor sa majkom. Ipak, pred sam prekid tog poziva, dečak je izgovorio: “Skidajte mi povez s očiju”.

Malog Petra Mitrovića (13) policija je pronašla u napuštenoj kući u naselju Belegiš.

Roditelji dečaka su imućni i ugledni Pazovčani, vlasnici Zemljoradničke zadruge “Agroprom”.

Autor: Kurir.rs
Video: RTVSP

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ena
28/10/2019 11:29

Hvala Bogu da je dete zivo i zdravo vraceno kuci. Porodica izgleda jedna zdrava porodica, ali ja bih ovde ukljucila socijalne radnike. Ljudi dokle vise da pustate tako malu decu na ulice. Stace dete sa 13 godina u 23 sata da se seta samo. Zao mi je deteta, a protiv roditelja bi trebalo preduzeti mere.