Претрага
Претрага
Close this search box.

FTN OBELEŽAVA 64 GODINE POSTOJANJA I 50 GODINA OD STICANJA IMENA Upriličena dodela zlatnih indeksa generaciji upisanoj 1974. godine (FOTO GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs

U okviru niza događaja kojim se obeležava 64 godine postojanja i 50 godina od sticanja imena Fakultet tehničkih nauka, danas su svečano dodeljeni zlatni indeksi generaciji koja je studije FTN-a upisala 1974/75. godine.

Pre dodele zlatnih indeksa, svečanost je upriličena himnom Bože pravde, a nakon čega je usledio kratkometražni film o nastanku i razvoju fakulteta.

– Današnja generacija kojoj dodeljujemo zlatne indekse upisala je fakultet FTN-a 1974. godine, kada je fakultet i stekao svoje današnje ime. U ovoj nedelji kada proslavljamo 64 godine od osnivanja Mašinskog Instituta, a potom fakulteta FTN-a, jako je važno da se podsetimo svih onih koji su doprineli rastu i razvoju ovog fakulteta. Današnja generacija, to su u stvari naše kolege inžinjeri koji su završili ovaj fakultet, imali su veoma uspešne karijere, tokom koje su gradili inžinjerstvo, ne samo u zemlji već i širom sveta. Važno je da mi sa fakulteta i dalje održavamo kontakt sa njima i prosto želimo da kroz ovaj simboličan gest pokažemo njihov značaj i ulogu svakog inžinjera u savremenom društvu. Generacija kojoj danas dodeljujemo zlatne indekse upisalo je 650 studenata, a diplomiralo je 198 studenata. Danas na FTN-u studira 17.500 studenata na 86 akreditovanih studijskih programa koje samostalno realizujemo i još 5 studijskih programa koje realizujemo u saradnji sa drugim visoko školskim ustanovama. U tom smislu FTN, predstavlja najveću instituciju u regionu- rekao je prof. dr Boris Dumnić.

Foto: nsuzivo.rs

Fakultet tehničkih nauka dodelio je zlatne indekse generaciji diplomiranih inženjera mašinstva, građevinarstva i elektrotehnike.

M.L.

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Branko
24.05.2024 15:17

Da li će FTN i dalje da zapošljava one koji su završili privatne fakultete?

Gost
Ing_ing
24.05.2024 21:26

A oni koji su recimo diplomirali ‘74
Nebitni?

Povezane vesti