Претрага
Претрага
Close this search box.

FUTOŠKO KULTURNO LETO stratuje sutra i traje sve do petka, evo šta su sve pripemili za mališane i roditelje

Foto: KC Mladost Futog

Futoško kulturno leto održava se ove godine 21. put u organizaciji Kulturnog centra “Mladost” Futog i UG Not hope wish, a pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad.

Naredne sedmice, od ponedeljka, 20. juna, na Futoškom kulturnom letu posetioce očekuju koncerti i predstave, radionice za decu i odrasle, filmski hitovi i dobra zabava…

U ponedeljak 20.juna u 19.00 časova na platou Kulturnog centra “Mladost” u Futogu počinje radionica za decu “Vešte ruke i baloni”, na kojima će najmlađi naučiti kako se prave figure od balona. Nakon radionice, pozorište Teatrilo premijerno će izvesti predstavu “Plivajte sa nama”. Istog dana, u Domu kulture “Branko Ćopić” (Sime Šolaje 52) u 19.00 časova počinje koncert Muzičkog centra Plej. Ulaz na programe je je besplatan

U utorak, 21. juna, na Svetski dan muzike uz najlepše dečje ljubavne pesme i uručenje nagrada i priznanja najuspešnijim mladim autorima na Konkursu “Ljubav nije samo reč” uživaćemo u svirci mladih muzičara Kreativnog M Kutka i glasu Tatjane Savatić. Program počinje u 19.00 časova, a ulaz je besplatan.

U sredu, 22. juna, u 19.00 časova startuje ovogodišnji letnji maskenbal.
Kao i svake godine – za najkreativnije maske pripremljene su prigodne nagrade. Žurka se nastavlja uz “pena žurku”. Za uvek dobru zabavu zadužena je Slavica animatorka, a pridružiće se zanimljive i mnogima omiljene blogerke Tina i Valentina… Ulaz je besplatan.

U četvrtak, 23. juna, posetioce očekuje koncert Ansambla narodnih pesama i igara KC Mladost Futog. Igrom i pesmom publici će se predstaviti članovi Ansambla – od najmlađih do najstarijih igrača i članovi orkestra Centra. Koncert počinje u u 20.00 časova, a ulaznica je 250 dinara.

Petak, 24. jun, je namenjen svim ljubiteljima filmova. U bioskopu KC Mladost igraju dva najnovija filmska hita – “Priče iz skrivenog grada: Drvo želja” za one mlađe i za nešto starije film o muzičkoj legendi “Elvis”. Ulaznice su 300 dinara.

Istog dana u 19.30 sati roditelje budućih đaka prvaka očekuje radionica “Nauči me kako da čitanje bude lako”. Odgovore na mnoga pitanja o polasku dece u osnovnu školu i početnom čitanju i pisanju sa praktičnim uputstvima za razvoj predčitalačkih sposobnosti, roditelji budućih prvaka, ali i svi zainteresovani otkrivaće sa master defektološkinjama Suzanom Utješinović i Brankom Vukas Kovačević. Učešće na radionici je besplatno.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti