Foto: nsuzivo.rs

Grad Novi Sad započinje još jedan veliki projekat. Radovi na izgradnji bazena sa sportsko rekreativnim centrom u Futogu uskoro bi trebalo da počnu.

Ako je sudeći po fotografijama do kojih dolazi naš portal, radovi na izgradnji bazena u Futogu su u pripremi. Postavljene su ograde oko dela na kome je planirana izgradnja zatvorenih olimpijskih bazena, otvorenih košarkaških terena i drugih sportskih objekata koji su namenjeni za građane.

Sportski kompleks u Futogu deo je prostora koji je obrađen Planom detaljne regulacije, a njime je obuhvaćen i njegov istočni deo, između ulica Proleterske i Fruškogorske, u površini od oko 3,34 hektara.

Foto: nsuzivo

Sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće: zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni mali dečiji bazen, otvoreni sportski tereni- dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo i dr.).

Na osnovu sredstava predviđenih Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu, 21. februara, u postupku javne nabavke zaključen je Ugovor za izgradnju sa izradom tehničke dokumentacije Sportskog kompleksa u Futogu. Vrednost je 1.749.600.000 dinara. Ugovoreni rok je 630 dana.

Foto: nsuzivo

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments