Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Optimistik odlučilo je da za dalje dolaske prevremeno rođene dece u Dečju bolnicu, njihove roditelje i medicinsko osoblje, donira nov nameštaj. 

Foto: Udruženje Optimistik

Akciju su pokrenuli pre godinu dana, ali je pandemija koronavirusa otežala njenu realizaciju. Dragana Rapaić Popov, iz Udruženja Optimistik, izjavila je za NS Uživo da su se svi rado odazvali njihovoj akciji i da je u njoj prikupljeno 6.000 evra.

Foto: Udruženje Optimistik

-Svi su odmah rekli “Da, hoćemo! Da, možemo!”. Mnogo firmi i pojedinaca su nam pomogli. Obezbedili smo nameštaj neonatološkoj jedinici, komode koje su za pacijente koje su pored inkubatora, gde se ostavljaju stvari neophodne pacijentu, ormare gde se odlažu sve stvari koje su za svu decu, a sve je to u našoj boji, ljubičastoj. Ulepšali smo prostor koji nama roditeljima mnogo znači, ali smo olakšali i doktorima rad- naglasila je Dragana.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ovo nije prva akcija koju je ovo udruženje napravilo. Njihova zamisao o sobi za maženje je ostvarena, gde majke i bebe mogu odmah da ostvare dodir kože na kožu, donirali su mnogo instrumenata i gnezda za inkubatore, istakla je za naš portal sagovornica.

-Na odeljenju neonatologije smo svi kao jedna porodica. Ima tu i uspona i padova, ali smo svi jedni drugima podrška. Bez divnih medicinskih radnika i doktora ne bismo mogli ništa, oni su nama i u akcijama velika podrška- rekla je Dragana.

Mali divovi koji mogu u srce stati imaće novi kutak u kojem će se i roditelji i medicinskom osoblje osećati bolje.

Ivona Karan

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
10/03/2021 15:51

Lep gest.

Caca
10/03/2021 20:37

Bravo! Podrška za sve malce i njihove roditelje koji prolaze kroz ovaj težak period.

Duška
11/03/2021 08:42

Divno,pozdravlja vas mama dzindiva