Претрага
Претрага
Close this search box.

GLAVNA KONSTRUKCIJA GARAŽE “MODENA” – SKORO PA GOTOVA Evo kako napreduju ostali radovi na izgradnji podzemne (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info
„Na današnji dan završeno je više od ¾ betonske konstrukcije, oko 80%, danas završavamo poslednje kubike iskopa i očekujemo da će glavna konstrukcija negde do 10. novembra da bude gotova“, rekao je za naš portal šef gradilišta podzemne garaže „Modena“ Nenad Miljević iz „Inobačke“.

Najpre je na gradilištu izmeštena komunalna infrastruktura, posle toga je zaštićena temeljna jama, urađene su dijafragme, krenuo je iskop, razupiranje i izrada betonske konstrukcije.

„Krenuo je iskop pristupnih rampi, pa očekujemo da će negde krajem novembra svi betonski radovi biti gotovi. Paralelno sa tim, krenuli smo sa instalaterskim radovima, danas su već moleri na dve etaže, unutra se sve sređuje, kreće izrada gornje izolacije i polako da se do kraja godine privede objekat kraju“, rekao nam je Nenad Miljević prilikom obilaska radova.

Kako kaže, radovi se odvijaju po planu, a većih zastoja nije bilo, iako su podzemne konstrukcije uvek izazovne.

Nepredviđenih okolnosti uvek ima, naročito u podzemnim radovima. Imali smo dva velika prodora vode koje smo sanirali, to nas je usporilo nekih mesec dana i sve je tehnološki rešeno i urađeno“, kaže Nenad i dodaje da će uprkos tome sve verovatno biti u roku, jer su radovi pre tih zastoja bili ispred rokova.

Foto: Gradske info

Veliki i najteži deo posla prema njegovim rečima je završen, a jedan od većih izazova koji je preostao jeste izmeštanje krana koji je trenutno na betonskoj konstrukciji u sredini buduće garaže.

Kako nam je rekao Nenad Miljević, nivo podzemnih voda nije značajno izmenjen iskopom nove garaže, a tokom izgradnje praćeno je pomeranje tla ispod Tanurdžićeve palate i objekta preko puta Ulice Modene, tako da je izvođač radova siguran da nijedna konstrukcija u okolini nije ugrožena.

Foto: Gradske info

Podsećamo, podzemna garaža „Modena“ je najveći podzemni iskop u Novom Sadu, a na tri nivoa pod zemljom biće 267 parking mesta.

Foto: Gradske info

gradskeinfo

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragica
06.10.2023 13:33

Da je stece fa se u svim gradovima zidaju garaze na spratove kao nazapadu dabi mogli gradkani i biciklom da se krecu po gradu, sve su ulice isarane parkinzima to je kad se pogleda pleh lavine po ulicama,

Gost
Branko
07.10.2023 13:08

Odlicno samo neka se gradi

Povezane vesti

Претрага