Foto: Ilustracija

Petar Korićanac (22) je u Višem sudu u Novom Sadu proglašen krivim i nepravosnažno osuđen na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula Tijana Bilić (36), učiteljica iz Novog Sada.

Izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a u ovu meru se ne uračunava vreme provedeno u zatvoru.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je rekla da što se tiče saobraćajne nesreće, sudsko veće smatra da su dokazani navodi optužnog akta, i da nijedna činjenica nije bila sporna, niti dovedena u pitanje.

„Vi ste na pripremnom ročištu priznali krivicu, ali ste rekli da nije bilo baš tako kako je opisano u optužnim aktu“, navela je sudija Vojnović.

Vozili ste brzinom od 115 kilometara na čas, a na tom putu je dozvoljeno 80.“

Obrazlažući dalje presudu, sudija je istakla da je Korićanac vozio sa probnom dozvolom, i da sa njim nije bio član porodice sa vozačkom iskustvom,a neregistrovana kola. Vozio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Korićanac je, podsećamo, vozio „Mercedes“ somborskih registarskih oznaka, a na pomenutom putu preticao je kolonu vozila i to preko pune linije.

Tokom postupka, kako je istakla sudija Vojnović, kod okrivljenog nije videla ni trunku empatije, a to što je porodici izjavio saučešće, ne znači ništa, ako nije iskreno.

Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo ispred sebe, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u „Reno klio“ , za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica.

NOVI DETALJI NESREĆE KOD KAĆA: Petar preticao kolonu preko pune linije, a kao početnik nije smeo da vozi taj automobil

Alo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragan
08/11/2022 22:17

Malo je…