Претрага
Претрага
Close this search box.

Grad izdvaja 93 miliona dinara za izgradnju kanalizacije u južnom delu Rumenke

Foto: wikipedia.org
Gradnja kanalizacije u Rumenki biće nastavljena do kraja leta, budući da je Uprava za građevinsko zemljište odabrala izvođače, novosadske firme “Imperial bildings”, JKP “Put” i “Geotehnika NS”.

Za tu drugu fazu radova, koja obuhvata ulice u južnom delu naselja, Grad će izdvojiti gotovo 93 miliona dinara, s PDV-om (92.966.371), s tim da je rok za završetak 160 dana.

Planskom dokumentacijom je u tom delu Rumenke predviđeno porodično stanovanje, a po nacrtima “Vojvodinaprojekta” planirana su tri sliva ukupne dužine 2.244,5 metara. U drugoj fazi kanalizaciona mreža je planirana u Ulici Oslobođenja, Novosadskoj i Novoj 2 (sliv Ulice Oslobođenja), te Vojvode Putnika (sliv Ulice vojvode Putnika), kao i Baštenskoj i Laze Markovića (sliv Baštenske ulice). Dužina projektovane trase u Novoj ulici iznosi 286 metara, koliko je i u Novosadskoj, dok je u Ulici oslobođenja 202,5 metara. U slivu Ulice vojvode Putnika predviđena su dva kraka dužine 191 i 312 metara, dok je u Baštenskoj predviđen cevovod dužine 210 metara, odnosno 380 u Ulici Laze Markovića, kao i još dva kraka dužine 465 i 49 metara.

Kako se iz tehničkog opisa, koji je sastavni deo tenderske dokumentacije, može primetiti, planirano je 107 kućnih priključaka, kao i 61 šaht.

Imajući u vidu sve rokove, te vreme neohodno za uvođenje izvođača u posao, kanalizaciona mreža u južnom delu Rumenke najverovatnije će biti završena početkom naredne godine.

dnevnik.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Tamara
15.07.2022 15:15

Jao prelepo! HAJDE DA ZATVORIMO SVE GLAVNE SAOBRAĆAJNICE DA LJUDI SEDE U SVOJIM AUTIMA NA 40°… Mi to jako volimo

Povezane vesti