Претрага
Претрага
Close this search box.

Grad izdvojio 395 miliona dinara za novi vrtić na Klisi: Primiće 244 najmlađih sugrađana

Vrtić u Orahovoj ulici biće najmoderniji vrtić u Novom Sadu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić obišao je radove na izgradnji novog vrtića na Klisi, u Orahovoj ulici, zajedno sa direktorkom PU “Radosnog detinjstva” Marijanom Popov i Dinom Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo je zaista jedan lep objekat, futuristički objekat. Iz Grada je za njega izdvojeno 395 miliona dinara i imaće 2620 kvadratnih metara, u kojem će već u septembru krenuti 244 naših najmlađih sugrađana- rekao je zamenik gradonačelnika Đurić.

Napomenuo je i da je su za kraj tekuće godine najavljeni radovi na objektima predškolskih ustanova PU “Radosno detinjstvo” u Veterniku, Sajlovu i Adicama, kako bi se smanjile liste čekanja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Direktorka PU “Radosno detinjstvo” Marijana Popov istakla je da su ponosni što će dobiti 73 vrtić u njihovoj ustanovi, koji se razlikuje od svih vrtića, jer je prilagođen novom programu po kojem ustanova radi.

-Od sledeće nedelje ćemo dopustiti svim roditeljima da uđu po svoju decu, pod svim epidemiološkim merama i bez velikih zadržavanja. Mi smo i do sada puštali jedan deo roditelja u naše vrtiće, to su bili roditelji dece do 3 godine, ali od ponedeljka biće mogućnosti da uđu svi- izjavila je Popov.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti