Претрага
Претрага
Close this search box.

Grad Novi Sad podstiče razvoj ženskog inovacionog preduzetništva; Gradonačelnik Đurić: Cilj nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a za tu namenu izdvojeno je 6 miliona dinara (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su novosadskim preduzetnicama Ugovore o bespovratnim podsticajnim sredstavima za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada Novog Sada za 2022. godinu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Sutra, 19. novembra, obeležava se Međunarodni dan ženskog preduzetništva i čestitam taj dan svim ženama u biznisu. Takođe, želim da čestitam i damama koje su konkurisale za subvencije koje Grad dodeljuje, a kojima danas uručujemo ugovore. Žensko preduzetništvo je svakim danom snažnije, ali je to i proces u kojem svi segmenti društva moraju dati doprinos kako bi se ostvarili svi mogući potencijali. Grad Novi Sad intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva, na ekonomskom osnaživanju žena. Cilj nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je šest miliona dinara – rekao je gradonačelnik Đurić i dodao – od 2018. godine za ove namene izdvojeno je 45 miliona dinara, a ukupno 157 firmi u vlasništvu naših sugrađanki dobilo je sredstva na osnovu ovog konkursa.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ime žena preduzetnica, obratila se Slađana Simić, koja je dobila subvencije za pružanje stomatoloških usluga.

– Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali naš trud rad i zalaganje, kao i značaj naših delatnosti. Nama ove subvencije zaista mnogo znače. U ime svih prisutnih i u svoje lično ime hvala vam od srca – izjavila je Slađana Simić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Držim salon lepote u Novom Sadu koji posluje već četiri godine, u ponudi imamo frizeraj, manikir i pedikir kao i šminkeraj. To su neki od najtraženijih usluga, a ova pomoć koju nam grad pruža mnogo će nam značiti da neke stvari zamenimo i unapredimo i da osvežimo salon – rekla je jedna od preduzetnica.

– Ovo je druga decenija kako poslujem u sklopu frizerskih usluga, nikad do sada ništa slično nisam konkurisala i verujem da će ovaj podsticaj od strane grada mnogo značiti malim privrednicima – istakla je vlasnica frizerskog salona.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U okviru projekta “Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada”, za čiju su realizaciju obezbeđena sredstva Odlukom Vlade Republike Srbije – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena, dobilo je šest miliona dinara putem Javnog konkursa za ovu godinu. Novac koji se dobija Konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага