Foto: EPK/V.Velickovic

Grad Novi Sad raspisao je javni konkurs za dodelu godišnje nagrade „Miroslav Antić“ za 2022. godinu, namenjenu za knjigu poezije na srpskom jeziku. Saopštenje prenosimo u celosti:

Na osnovu Odluke o ustanovljavanju stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Novi Sad „Antićevi dani“ („Službeni list Grada Novog Sada“ br. 25/2007, 60/2010 i 58/2021 ) i člana 3. Pravilnika o dodeli godišnje nagrade „Miroslav Antić“, od 27.12.2022. godine, Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad, raspisuje Javni konkurs za dodelu godišnje nagrade „Miroslav Antić“ za 2022. godinu.

Javni konkurs se raspisuje za knjigu poezije na srpskom jeziku koja je, kao izuzetno ostvarenje u oblasti književnog stvaralaštva, objavljena na srpskom jeziku u 2022. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani autori i izdavači.

Koji su načini prijavljivanja i ostale informacije?

Zainteresovani autori i izdavači dostavljaju po tri primerka knjige poezije sa kojima konkurišu za nagradu na adresu: Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad, Katolička porta br. 5, 21000 Novi Sad, sa naznakom: (Konkurs za Godišnju nagradu „Miroslav Antić“) ili knjige dostavljaju lično u Kulturni centar, II sprat (kancelarija koordinatora organizacije programa).

Kandidati koji knjige dostave lično dobijaju potvrdu o prijemu konkursnog materijala.

Konkursna dokumentacija se ne vraća.

Prijave na Javni konkurs podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa na sajtu Kulturnog centra Novog Sada https://www.kcns.org.rs/

Rok za podnošenje prijava je  10. februara.

Postupak Javnog konkursa sprovešće stručni žiri koji će imenovati Odbor Manifestacije „Antićevi dani“ (u daljem tekstu Odbor).

Odluku o dobitniku Godišnje nagrade „Miroslav Antić“ doneće Odbor, na predlog stručnog žirija.

Nagrada se dodeljuje u vidu diplome, novčane nagrade i objavljivanja nagrađene knjige u Ediciji „Antićevi dani“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

Ime dobitnika Godišnje nagrade „Miroslav Antić“ objavljuje Odbor na pres-konferenciji, a dodela će biti upriličena na svečanoj sednici Odbora, u okviru Manifestacije „Antićevi dani“ u Gradskoj kući na svečanosti koja će biti otvorena za javnost i medije.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Kulturnom centru Novog Sada na telefon 021/528-972 i na e-mail: info@kcns.org. rs

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments