Претрага
Претрага
Close this search box.

GRAD NOVI SAD ULAŽE U BOLJE SUTRA Gradonačelnik Đurić obišao tek izgrađeni objekat u kojem će živeti 29 mladih naučnih radnika! Grad uložio 62 miliona dinara za komunalno opremanje i infrastrukturu (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je objekat koji je izgradila Fondacija za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika.

– Obišli smo zgradu u kojoj će živeti 29 mladih naučnih radnika, umetnika Univerziteta u Novom Sadu, a koji su aplicirali na sprovedenom konkursu za 25 stanova. To je od izuzetnog značaja za državu i Novi Sad- da mladi ljudi, ostanu u našoj zemlji i osnuju svoje porodice. Mi kao grad smo uložili u komunalno opremanje infrastrukture ulice nekih 62 miliona dinara. Uredili smo takođe saobraćajnicu, parking mesta, ozelenili smo ovaj kraj, uradili smo i kanalizaciju, javna rasveta- sve ono što je sugrađanima neophodno da normalno žive. Drago mi je daUniverzitet u Novom Sadu radi ovakve stvari. Ovo je peti objekat po redu i uskoro se nadam da kreće i šesti objekat. Kroz ovaj projekat do sada je 130 ljudi pronašlo svoj dom. Mi kao Grad nastavljamo da finansiramo fond za stipendiranje studenata i mladih naučnih radnika. U ovoj godini smo opredelili nekih 5 miliona i 280 hiljada dinara. Mesečno stipendiramo 20 studenata, to je mesečno 22.000 dinara po studentu. Mislimo da su to bitne i značajne stvari. Da bismo došli do toga da mladi ostaju u zemlji, morali smo da stvorimo ambijent, a to je i da dovedemo fabrike- rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

-Ovo je peta zgrada koju je fondacija izgradila. Izgradnja ove zgrade počela je 2022. godine. Ukupna bruto površina ove zgrade je oko 1.580 kvadrata, a efektivna površina oko 1.400 kvadrata. Ukupno je izgrađeno 25 stanova, različiti su po strukturi. Fondacija će nastaviti sa radom- rekla je Dragana Latković, upraviteljka fondacije za izgradnju za mlade naučnike i umetnike.

-Ovo je jedno rešenje koje daje mladima mogućnost da ostanu u zemlji. Videli smo da je ovo jedno od humanijih naselja- rekao je prof. dr Dejan Madić

Foto: nsuzivo.rs

Fondaciju za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika osnovao je Univerzitet u Novom Sadu i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vlade AP Vojvodine 2000. godine, a aktivan rad je započela tokom 2006. godine uz podršku Univerziteta, Vlade AP Vojvodine i Vlade Republike Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)


M.L.

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
novinarcebassss
23.05.2024 23:25

u Novome Sadu…u Novom Sadu…bez E molim Vas…

Gost
Kiklop
25.05.2024 11:56

Korupciju,bezvlašće i javašluk ne možete sakriti ovim maskama.Građani Novog Sada vas ne žele.Najgora vlast zadnjih decenija ste vi.

Gost
Ruzica
29.05.2024 18:40
Odgovori  Kiklop

Ne govori u ime naroda. Videcemo 02.06 ’24.

Gost
Ruzica
29.05.2024 18:38

Bravo za grad i SNS. Samo neka se radi i gradi. Novo Naselje ceka sportski centar 20 godina. Vreme je da se sagradi.

Povezane vesti