Претрага
Претрага
Close this search box.

GRAD POZIVA SUGRAĐANE DA UČESTVUJU U PROCESU ODLUČIVANJA Vaše mišljenje biće važno za energetiku, zgrade, transport, industriju, vodu i otpadne vode, otpad i korišćenje zemljišta

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

U okviru EBRD projekta “Novi Sad – Akcioni plan za zeleni grad” (GCAP), Grad Novi Sad poziva građane da učestvuju u procesu određivanja prioriteta predloženih akcija za 7 analiziranih sektora (energetika, zgrade, transport, industrija, voda i otpadne vode, otpad i korišćenje zemljišta).

Cilj je utvrđivanje prioritetne akcije koje će biti realizovane u narednih pet godina. Sve ostale akcije će biti razmatrane za razvoj i implementaciju u narednih 10 do 15 godina.

Gradska uprava poziva javnost da učestvuje u anketama i na taj način daju doprinos u izradi Akcionog plana za zeleni grad (GCAP).

Electric vehicles

Energy & Buildings

Solid Waste sector

Water

Land Use

rtv.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Kljajić Ljubomir
08.07.2024 21:20

Trebalo bi završiti kanalizaciju iz Veterničke ulice u Jefimijinu ulicu kad se to radi treba zameniti vodovodnu cev da nema stalno havarije, i naravno asvaltirati ulicu

Gost
NadaNS
09.07.2024 11:57

Kakvo licemerje! Kad su građeni protestvovali zbog mosta na Šodrošu onda vas nije zanimalo šta gra&ani misle. I kad ste rušili zgradu Novosadske banke kod pište… ni tad vas nije zanimalo šta građani misle…. ima toga još!

Gost
Aca
09.07.2024 13:27

Ozeljenjavane kraj Telepa i pocetak Adica,jer se izgradilo abnormalno puno zgrada.Potreba za zelenilom,prioritet+kanalizacija

Gost
George
09.07.2024 14:15

Sačuvajmo Petrovaradin,to nam je biser,raseliti podgrađe tako što će grad investirati i stanove pretvoriti u lux apartmane koje će izdavati i tako puniti budžet, Preradovićevu kao glavnu arteriju ozeleniti,urediti parking mesta,postaviti nova bus stajališta,isto tako postaviti bajk stanice,više zelenila,jer kada dolazite sa Sremske strane to vam je prvi kontakt sa gradom i on mora biti Wau!

Gost
Goks
09.07.2024 16:56

Neka grad postavi česme sa pijaćom vodom na svim raskrsnicama po gradu,a ne cisterne kao 1942,popravi po parkovima i natera samog sebe da vodi računa o smeću na zelenim površinama,jer temperatura u gradu je prevelika,a zelene površine se devastiraju.Pistoje službe za sve,ali logika i razum su napustili Novi Sad.

Gost
naa
09.07.2024 17:56

Grad betona,bez zelenih povrsina i cveca,izgleda jadno i bedno…Pluca ,Frusku Goru secete bez milosti ,a niko ne sadi drvece,kom treba bar 30 godina da naraste…cim padne kisa ,Partizanska ulica potopljena ,a radili je….

Gost
Kosta
10.07.2024 09:09

Da konacno deo ulice Janka Cmelika od Janka Veselinovica do Koste Racina dobijemo pesacku stazu i uredjen parking prostor posle 15 godina od useljenja.Investitor zgrade Janka Cmelika br. 31 je pre 15 godina uplatio za uredjenje prostora ispred zgrade,ali do dan danas nista.

Gost
Realnost
10.07.2024 09:51

Prvo srediti kompleks Tvrđave, urediti sve nivoe tunela, ubaciti električni voz za kompletan obilazak velikih tunela, napraviti atrakciju obilaska od nekoliko dana, srediti tunel ispod Dunava! Samo od kineskih turista uzeti milijardu, sa njom početi sređivati ekološki Novi Sad, napraviti prvi građanski grad u kom će čovek biti najveća vrednost! Blokirati privilegovanu mafijašku gradnju i praviti samo “pametne”, samoodržive objekte! Mora se preskočiti bar 50 godina da bi obezbedili život!!! Ili pustiti da se uništimo pa iz početka!!! Mislim da je izbor jednostavan i logičan!!!

Gost
Boba
10.07.2024 13:20

Jos vise ozeleniti grad. Od mosta Varadinskog ptema centru posaditi odabrano interesantno sa formama zelenilo, posebno onu sramotu od zelenila kod Izvrsnog veca zameniti. I POSEBNA NAPOMENA….ZAMENITI ONO RUGLO OD FUTOSKE PIJACE NOVIM ZATVORENIM OBJEKTOM GDE CE ISPOD PIJACE BITI I PARKING. A IZNAD PIJACE POSLOVNE PROSTORIJE…
Po ulicama postaviti kante za otpatke.
Po KVARTOVIMA resiti PARKIRALISTA, montaznim garazama…

Gost
jovanka
10.07.2024 13:23

prvo srediti ulicu S.Selenica ,da privatnicine grade izayzimaju buduci put javni,uraditi mnogo stosta od vodovoda ,kanalizacine ,trotoara ,zabraniti bacanje suta ,i gradjevinsko otpada itd itdRUGLO OD ULICE

Gost
Pera
10.07.2024 18:23

Rešenje parkinga i gradu:
Sva ne registrovana vozila ukloniti sa parkinga-bez izuzetka.
Eto bar 1000 slobodnih parkinga

Povezane vesti

Претрага