Grad Novi Sad dodeljuje jednokratnu subvenciju od 200.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

“Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 200.000 do 400.000 dinara”, navodi se u javnom pozivu koji je raspisan do 21. avgusta.

Da biste mogli da se prijavite na poziv morate da ispunite sledeće uslove:

  • Podnet zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu
  • Prebivalište na teritoriji Novog Sada, dok preduzetnička radnja ili privredno društvo koje će se osnovati takođe moraju da imaju na teritoriji grada
  • Da ste prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu
  • Završena obuka iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije
  • Zaključen individualni plan zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošlajvanje
    Kako se navodi, neće se subvencionisati delatnosti iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, trgovine električnom energijom i gasovitim gorivima preko gasovodne mreže, trgovina na veliko, finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja, kockanja i klađenja.

Više informacija možete pronaći na sajtu Grada Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs/021

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
pitanje
04/08/2020 18:27

koliko puta po osobi?