Претрага
Претрага
Close this search box.

Građani i radnici “Zelenila” Novi Sad, zajedno sadili drveće u ulici Veselina Masleše. Posađeno 29 stabala koprivića i četiri nara (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Radnicima JKP “Gradsko zelenilo” koji su danas u okviru projekta Male urbane celine sadili drveće i rekonstruisali travnjak u ulici Veselina Masleše na Detelinari priključio se i jedan broj stanovnika ovog dela grada.

U saradnji sa građanima posađeno je 29 stabala koprivića i četiri stabla nara. Drveće je posađeno na parkingu kod OŠ “Svetozar Marković Toza” u polipropilenske cevi radi zaštite korena. A radi zaštite oko stabala će biti postavljena i metalna ograda.

Foto: Ustupljena fotografija

– Ulica Veselina Masleše je jedna od najpromentijih u ovom delu grada. Novo drveće i nov travnjak značajno će unaprediti kvalitet života ljudi koji žive ovde. Projekat “Male urbane celine” se realizuje u saradnji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Mesne zajednice i Gradskog zelenila. Pored sadnje 33 sadnice drveća, zajedno s građanima koji su nam se pridružili rekonustruisali smo i i više od 1.500m2 travnjaka. Posađena je nova trava, uklonjen otpad i lišće. A narednih dana sa sadnjom drveća u okviru projekta “Male urbane celine” nastavićemo i u drugim delovima grada – kaže Miloš Egić direktor JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad.

Foto: Ustupljena fotografija

On podseća da je tokom prethodnih 15 dana posađeno 211 sadnica drveća na 4 lokacija u gradu.

Foto: Ustupljena fotografija

– Posadili smo šest piramidalnih bagrema u ulici Ive Andrića na Limanu IV, 69 komada stabala u Orahovoj ulici, 103 komada stabala na lokaciji Braće Krkljuš, 33 komada stabala Aranj Janoša.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Limes
15.02.2023 09:23

Bravo, to je pravi izbor drveća koje treba saditi po gradskim ulicama!

Povezane vesti

Претрага