Građani Almaškog kraja iz udruženja “Almašani”, poslali su danas gradonačelniku Milošu Vučeviću pismo podrške i zahvalnosti, zato što je kako navode zaštitio njihov kraj i tako sprečio da bude uništeno kulturno dobro 

Poštovani Gradonačelniče, ovim putem želimo da izrazimo našu ogromnu zahvalnost za Vaš lični doprinos očuvanju i unapređenju Almaškog kraja, a posebno za dobijanje statusa zaštićene ambijentalne celine za Almaški kraj. Bili smo svedoci da do toga ne bi došlo bez Vašeg velikog ličnog zalaganja.
Udruženje “Almašani” nastalo je 2005. godine kao rezultat građanske inicijative koja je uspela da spreči pokušaj tadašnje lokalne vlasti da tik pored Almaške crkve postavi bulevar, što bi uništilo tri veka stari deo Grada.
Po prvi put od tada, zvaničnu podršku lokalne samouprave dobili smo 2017. godine kroz saradnju sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i potom, Vašu ličnu podršku kroz učešće u obeležavanju tri veka od nastanka Almaškog kraja. Vaša podrška nastavljena je kroz podršku našoj inicijativi za regeneraciju napuštene fabrike svile u novu kulturnu stanicu u okviru projekta Novi Sad 2021 EPK i sada direktnom ličnom podrškom za dobijanje statusa zaštićene ambijentalne celine.
Na svemu ovome neizmerno smo Vam zahvalni. Pokazali ste da Gradonačelnik Novog Sada ne treba da bude samo političar, već pre svega – Novosađanin” S poštovanjem, Predsednik Udruženja “Almašani” Dr Marijan Majin

Autor: nsuzivo.rs

Foto: Vojvodina.com

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments