Претрага
Претрага
Close this search box.

GRADONAČELNIK ĐURIĆ OBIŠAO RADOVE U RUMENCI I IZGRAĐENU BICIKLISTIČKU STAZU: Novi Sad danas broji 50.000 biciklista, a OVO će biti NAJDUŽA ruta u našem gradu! Nastavljamo da ulažemo u prigradska naselja (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Vojvode Putnika u Rumenci, kao i izgrađenu biciklističku stazu u ovom naselju.

– Danas smo u obilasku naseljenog mesta Rumenka gde je grad od 2012. godine pa sve do 2023. uložio preko milijardu dinara. U ovoj godini smo opredelili blizu 300 miliona dinara za Rumenku i prvo smo obišli asfaltiranje ulice Vojvode Putnika, jer je to prva ulica kojom započinje asfaltiranje u ovoj godini. U ovom naselju još 7 ulica treba da se asfaltira, a vrednost radova iznosi 27 miliona dinara. Prošle godine je urađeno 13 ulica, a od naredne godine, očekuje nas saniranje klupa koje postoje u nekim ulicama- rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

On je takođe dodao da je glavni problem Rumenke bio kanalizacija, koju nisu ni imali do 2012. godine. Danas, 96 odsto ovog naselja ima kanalizaciju, a urađena je i kulturna stanica tj. Dom kulture, koja sada pripada sastavu kulturnih stanica Grada Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

Đurić je ovu priliku iskoristio kako bi posetio porodicu Mišković u čijem je vlasništvu radionica narodne nošnje “Sitan vez MS”. Gradonačelnik je ovom prilikom darovao domaćine i detaljnije se, uz njihovu pomoć, uputio u sam rad radionice i u njihovu proizvodnju.

Foto: nsuzivo.rs

– Ova porodica bavi se jednim specifičnim poslom, samo tri radionice postoje na teritoriji Srbije koje izrađuju narodnu nošnju, a meni je drago da sam upoznao ovog mladog čoveka koji ovo radi sa svojom sestrom. Drago mi je da postoji potreba za njihovim proizvodima i savetovao sam im da konkurišu na privrednim konkursima koje je grad raspisao ove godine kako bi dobili sredstva za podsticaj – rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs

Novi Sad danas broji 140 kilometara biciklističke staze

– U obilasku smo i biciklističke staze Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej, a dužina ove staze, kada se završi, iznosiće 20,6 kilometara. Trenutno radimo 9.6 kilometara, a radovi su završeni, međutim ostalo je još 300 metara. Radi se priprema tehničke dokumentacije za nastavak radova na ovoj stazi, a dobili smo sredstva od drkožave koijma ćemo završiti ove radove. Ova staza biće najduža biciklistička ruta koju Novi Sad ima, a uskoro ćemo imati i pešačko-biciklistički most, na ruti Petrovaradin-Beočin koji će takođe doprineti svesti o voženju bicikla- zaključio je on.

Foto: nsuzivo.rs

Naš grad, 2012. godine beležio je oko 12.000 biciklista, a sada se približaav broju od 50.000. Đurić je pozvao sve da se prijave na konkurs za subvencionisanje bicikala koji će grad raspisati u roku od mesec dana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
29.03.2024 23:28

Najgore od svega što je ovaj žiti teletabis sada kao kradonacelnik mog Novog Sada, horor! 🙂

Last edited 21 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti