Претрага
Претрага
Close this search box.

GRADONAČELNIK ĐURIĆ OGLASIO SE U VEZI SA NAPADOM NA SVEŠTENO LICE: Produbljujete političke podele i širite mržnju u gradu koji to nikada nije tolerisao

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se na svom Instagram profilu povodom nemilih događaja i fizičkog napada na svešteno lice koji se dogodio pre dva dana i saopštio:

“Poštovana gospodo iz POKS-a, kao gradonačelnik Novog Sada osećam obavezu da vas upozorim da nije dobro to što nastavljate da produbljujete političke podele i širite mržnju u Gradu koji to nikada nije tolerisao. Napad na svešteno lice, ili bilo kog drugog građanina samo zbog njegove nacionalne i verske pripadnosti je nešto protiv čega se svom snagom borimo. U najmanu ruku je neukusno i politički nekorektno to što bez ikakvog osnova javno izražavate sumnu da je fizički napad na svestenika Srpske pravoslavne crkve politički izrežiran, i za to optužujete Srpsku naprednu stranku. Na taj način ne samo da pokušavate da obmanete javnost, već i grubo vređate građane Novog Sada koji na tri izborna ciklusa uzastopno najveće poverenje daju upravo SNS-u.”

On je takođe naveo da takve insinuacije i perfidne političke igre vode samo produbljivanju problema koji je isprovociran nečijom želom da se zabrani izgradnja jednog pravoslavnog hrama.

“Naravno da će nadležni dožavni organi utvrditi sve okolnosti napada na sveštenika. Za razliku od vas iz POKS – a, niko to ne dovodi u pitanje. I kakve veze izbori imaju sa napadom na svešeno lice? Vi ste gospodo očigledno pošli od sebe pa bi vi tako režirali. E pa ovo nije taj film, niti će ikada biti. Nikada neće biti ni laži, ni manipulacia, ni svega onoga na šta ste vi navikli u svojoj politici. A to na kraju znaju i grabani. Nego, pozivam još jednom da se izjasne Đilas, i Bora Novaković, i POKS Vlade Jelića, a posebno Novi DSS Miloša Jovanovića, da građanima Novog Sada konačno daju odgovor na vrlo jednostavno pitanje- da li su za ili protiv izgradnje pravoslavnog hrama na Limanu, posvećenog žrtvama fašističkog i nacističkog zločina u Novom Sadu, zloglasne “Novosadske racije”?” – zaključio je Đurić.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sonja
07.03.2024 15:49

Prvi Vi ućutite i prestanite da iskaljujete svoje komplekse. Šire ljubav ako znate šta je to. Jadno jako.

Povezane vesti